Lyžování v Rakousku – Hochkar

Hochkar - Rakouské středisko
Hochkar – Rakouské střediskoFreeski Maffia / Foter

Lyžařské středisko Hochkar bychom našli v Rakousku. Jeho nadmořská výška sahá až do 1 770 metrů nad mořem. Nejen to dělá ze střediska skvělý typ na zimní dovolenou. Rakousko je také nám, Čechům, velice blízké, protože se jedná o našeho souseda. Nemusíte tak vycestovat do francouzských Alp za skvělým lyžováním. Díky vysoké nadmořské výšce se turisté mohou těšit na sníh po celou sezónu. 2/3 sjezdových tratí jsou uměle zasněžovány, turisté tak nemusí mít strach, že by nějaký den ve středisku nevyužili k zimním sportům. Lyžařské středisko má velmi výhodnou polohu. Od Prahy je totiž vzdáleno pouze 360 kilometrů a od Brna 290 kilometrů. Vyhnete se tak dlouhých cest v autě nebo autobuse.

Lyžařské středisko Hochkar, které je situované do krásné rakouské přírody, nabízí návštěvníkům skvělý zážitek. Převýšení střediska je 290 metrů. Pro zimní radovánky areál připravil dohromady 19 kilometrů sjezdových tratí 3 obtížností. 5,5 kilometrů modrých tratí, tedy lehké obtížností. Tyto tratě využijí především začátečníci nebo mírně pokročilí. Terén je také velice vhodný pro děti. Pro náročnější a zdatnější lyžaře a snowboardisty je v areálu k dispozici 10 kilometrů sjezdových tratí červené barvy. Střední obtížnost je ve středisku zastoupena nejvíce.

Hochkar - Rakouské středisko
Hochkar – Rakouské střediskoJakob Hürner / Foter

Pro opravdové experty a milovníky dobrodružství je v Hochkaru 3,5 kilometrů strmých svahů, tedy černé barvy. Na samý vrchol střediska pak turisty transportuje dohromady 9 vleků a lanovek. Odpočinout si tak můžete na 6 sedačkových lanovkách a 3 vlecích. Dále mohou turisté využít také sjezdovou trať s nočním osvětlením. Tou je trať Hochkar, která měří 0,6 kilometrů. Její obtížnost je lehká a převýšení je 104 metrů.

Milovníci běžeckých disciplín si v lyžařském středisku Hochkar a jeho okolí také přijdou na své. Využít mohou 20 kilometrů lehkých tras, dále 34 kilometrů tras ve střední obtížnosti. Pokud se chcete trochu zapotit a pořádně se unavit, vyzkoušejte 16 kilometrů obtížných běžeckých tras. Na trase Göstling, která měří 2 kilometry, si mohou běžkaři užít sportu také ve tmě. Je totiž uměle osvětlená.

Lyžařské středisko a jeho okolí ale také skrývá spoustu jiných zajímavých aktivit. Turisté si tak mohou zkusit rogalo nebo snowball. K dispozici je také tenisová hala nebo sauna. Pokud máte rádi koně, určitě nebudete mít nouzi. Je zde totiž jízdárna.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno