Na lyže do Rakouska – Hintertux – Zillertal

Rakousko - Hintertux
Rakousko – Hintertuxrolleh / Foter

Lyžařské středisko Hintertux se řadí do ski oblasti v údolí říčky Zill. Přesněji bychom ho našli v rakouském Tyrolsku. Oblast Zillertal, která je pojmenována právě po této říčce, se tak řadí do jedné z největších lyžařských oblastí v celém Rakousku. Celkem Zillertal nabízí neuvěřitelných 225 kilometrů upravovaných lyžařských tratí.

Údolí se dále dělí na 4 postranní údolí. Nejvýše je položené údolí Tuxské. Právě na jeho konci se nachází vesnička Hintertux. Nad ní se jako hrdý obr tyčí do neuvěřitelné výšky 3 509 metrů nad mořem ledovcový areál Hintertux. Díky vysoké nadmořské výšce mohou turisté na rakouském ledovci a v celé ski oblasti Zillertal lyžovat po celých 365 dní v roce!

Lyžařská oblast Zillertal je skvělým typem na jakoukoli dovolenou. Je určena především k zimním radovánkám. Celá oblast disponuje neuvěřitelnými 612 kilometry tratí. Dohromady si turisté mohou užít 166 kilometrů lehkých sjezdových tratí, tedy modré obtížnosti. Své znalosti a dovednosti mohou prověřit na 415 kilometrech tratí střední obtížnosti. Pro experty jsou na v oblasti samozřejmě také svahy, které vám vplaví adrenalin přímo do žil.

Rakousko - Hintertux
Rakousko – Hintertux1yen / Foter

Strmých svahů černé barvy je zde dohromady 81 kilometrů. Samotný ledovec Hintertux, z kterého je přenádherný výhled na okolní ski oblast a údolí, ale nabízí turistům také spoustu tratí. Mohou si užít sněhu a slunečních paprsků na 23 kilometrech tratí modré obtížnosti. Dále mohou využít 47 kilometrů sjezdových tratí červené barvy, tedy střední obtížnosti. Pokud budete chtít zažít dobrodružství, určitě využijte 16 kilometrů nejtěžších tratí černé barvy.

S přepravní kapacitou 35 000 osob za hodinu, se vypořádá dohromady 21 vleků a lanovek. Na vrchol ledovce Hintertux návštěvníky vyveze 5 kabinkových lanovek, kde si turisté mohou užívat nezapomenutelného výhledu na okolní panorama. Dále lyžaře a snowboardisty transportuje 10 vleků. Celá oblast Zillertal je spojená trasami ski busu.

Pokud jste milovníci běžeckých disciplín, určitě si zde přijdete na své. Nachází se tu nejedna běžecká stopa. Jednou z nich je například Tux – Finkenberg, která má dvě hvězdičky. Další je například Zell – Gerlos. V okolí je ale také k dispozci nespočetně mnoho dalších možných aktivit. Přes tenis, bruslařskou dráhu a saunu, po rogalo nebo jízdě na koních. Nudit se zde opravdu nebudete. Tak velká lyžařská oblast, jako je Zillertal, může turistům nabídnout opravdu, ale opravdu vše!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno