Autor: Els

Podzimní slunečné dny jsou jako stvořené pro pořádání jednodenních výletů, ale také k pobytům na víkend, nebo prodloužený víkend s celou rodinou. Není příliš teplo, příroda je krásně zbarvená a tak jsou toulky městem i lesem víc než kouzelné.

Jestliže vám chybí inspirace a hledáte tipy na výlet, třeba vás zaujme některý z níže uvedených.

Rakousko a malebný zámek Schonbrunn ve Vídni

Není to vůbec daleko, a tak se do Vídně můžete vypravit na celodenní výlet. Pokud vás lákají hrady a zámky, skvělou volbou bude prohlídka zámku Schonbrunn. Krásný a prostorný zámecký areál má svým návštěvníkům rozhodně co nabídnout. Nádherný interiér s mnoha pokoji, honosné vybavení, mnoho obrazů, vše doladěné do posledních detailů…

Venku se nachází jedinečná zahrada připomínající zahrady ve Versailles. Velkou část zabírá místní ZOO. Jsou tady i zahrady s bludištěm, jejichž součástí jsou i různé prolézačky a další vybavení, které potěší nejen malé, ale i velké. Zámek a jeho blízké okolí vás zajisté nadchne!

Rybářská bašta v Maďarsku

Mezi tipy na víkend by bylo hřích nezařadit výlet do Budapešti na Rybářskou baštu. Jedinečná stavba, která má 7 věží symbolizující 7 kočovných maďarských kmenů, které se spojily a vnikl tak základ budoucího maďarského státu vznikla na místě bývalého rybího trhu. Odtud se vzal název Rybí bašta.

Vystoupáte-li nahoru, naskytne se vám krásný pohled na řeku Dunaj, výhled na Královský palác a vrch Gellért. Návštěva stavby je lákavá jak přes den, tak večer, kdy se celé město rozsvítí, a vy se budete moci kochat nádhernou podívanou!

Jedinečné Vysoké Tatry a Lomnický štít

Chcete-li někam, kde není problém dorozumět se, budete se moci nadýchat čerstvého vzduchu a prožijete skvělý zážitek, vydejte se do Vysokých Tater a vyjeďte lanovkou na vrchol Lomnického štítu. Čeká vás trasa dlouhá necelé 2 km, která trvá přibližně 10 minut, a překonáte převýšení 861 m. Na Lomnickém štítu se nachází kavárna, kde stojí za to chviličku pobytý a vychutnat si lahodný nápoj při pohledu na skvostné velehory.

Prožijte krásné podzimní výlety v doprovodu vašich blízkých a poznejte nová místa, která jsou plná překvapení a zajímavostí.