Pokud přemýšlíte kam za odpočinkem, tak je tu pro vás skvělá nabídka lázeňského pobytu v Chrastavě. Proč právě zde byste měli prožít chvíle odpočinku a načerpávat zde nové síly?

By: Segeda

Protože můžete využívat jak vnitřní bazén a vířivku se slanou vodou, kde se můžete zahřát až při teplotě od 32 stupňů do 38 stupňů. Voda, která je v bazénu, je bohatá na vysoký obsah železa a také minerálů, které sem proudí z hlubin země. Obohacena je pak navíc mořskou vodou z Itálie. Nastartovat zde můžete svůj imunitní systém a to například ve finské, či parní sauně.

Sauna má na tělo blahodárné účinky, apokud ji navštěvujete pravidelně, tak má velmi pozitivní vliv na zlepšení krevního oběhu a látkové výměny. Saunováním posílíte cévní systém a velmi dobře také působíte na horní cesty dýchací, na které tím, že střídáte teplo a chlad velmi dobře přizpůsobují tepelným výkyvům.

Výsledkem je pak celková otužilost a výborně se pak tělo dokáže ubránit infekcím. Multifunkční vany vás velmi dobře promasírují pod vodou. Voda o teplotě 37 až 39 stupňů cíleně proudí na určitou část vašeho těla. Mezi další funkce multifunkční vany patří hydromasáže a infrasauna. Ta využívá infračervené záření, což je suché teplo. To proniká přímo do kožních tkání.

Pokožka je pak detoxikovaná a povzbuzuje pocení, tím pak také uvolňuje bolest a zlepšuje krevní oběh. Velmi dobrý vliv mají tyto účinky na spalování kalorií.

Kam se vydat na výlety do okolí? K vidění je město Chrastava, podívat se můžete do botanické a zoologické zahrady, vydat se můžete na Ještěd lanovkou, navštívit můžete státní zámek Sychrov, ale také severočeské muzeum, podívat se můžete do výletního areálu Pěnčín a co byste si pak také neměli nechat ujít je centrum Babylon. Krásy krápníků můžete obdivovat v Bozkovských  jeskyních, s dětmi pak můžete také navštívit království dřevěných hraček.