Pokud zvažujete nad tím, že si uděláte nějakou zimní dovolenou anebo aspoň prodloužený víkend v horách, pak právě Beskydy jsou tou vhodnou variantou, protože nabízejí opravdu velké množství nejen sjezdovek, ale i jiných zimních radovánek.

Simon / Pixabay

Beskydy nabízí mnoho

Určitě víte, že lyžování v Beskydech si můžete užívat ve více oblastech. Proto si můžete vybrat tu, která se vám bude nejvíce líbit, anebo je můžete vystřídat všechny. Pokud si vyberete Bílou, Ostravici či Staré Hamry, tak vás čeká příjemné lyžování pro rodiny, takže rozhodně napomeňte na svou ratolest a do těchto končin je vezměte sebou.

Pokud jste zvolili místa, jako jsou Čeladná či Frýdek-Místek, tak je jasné, že chcete mít krásný výhled, protože z těchto oblastí vidíte až na vrchol Lysé hory. A když se rozhodnete pro městečka, jako je Kopřivnice či Frenštát pod Radhoštěm, tak poznáte nejen skvělé lyžování, ale také zdejší historii, zejména pokud bude vaše cesta mířit k Pustevnám, kde jsou historické budovy. A poslední oblast, na kterou nesmíme zapomenout, už jen kvůli kouzlu, které skrývá je oblast Morávka, protože zde si můžete užít tu pravou přírodu Beskyd.

Hurá na běžky

V Beskydách je mnoho možností nejen pro lyžování, ale můžete také vytáhnout své vybavení pro běžky, protože zde najdete opravdu rozmanitou síť běžeckých tratí. Tou nejoblíbenější běžeckou trasou v Beskydech je tak zvaná Lysohorská magistrála, kde si užijete zdatný běžec, ale také úplný začátečník. Až nahoru se můžete nechat vyvést lanovkou a dolů si zvolte trasu, která vám bude nejvíce vyhovovat. Kromě parádního sportu se nechejte unést krásným pohledem do okolí, protože všude kolem je uklidňující příroda.

I pro ty, kteří lyžovat neumí

Beskydy jsou vhodným terčem i pro nelyžaře. Jednak se mohou projít do zasněžené přírody, anebo usednout ke zdejším specialitám. Ale také mohou v sobě probudit sportovního ducha a přihlásit se do lyžařské školy, které jsou vhodná jak pro jednoho, tak i pro celou skupinku. A je jedno, v jakém věku se na lyže postavíte poprvé, důležité je, abyste to aspoň vyzkoušeli.

A teď něco speciálního

Každé hory mají něco, co by přilákalo více turistů. Nyní se nejedná pouze o hustou síť lanovek a sjezdovek, ale o něco speciálního, co jiní nabídnout nemohou. A právě v Beskydech je specialitou koňobus. Jak už název napovídá, dovezete se ve sněhu, jako princezna, protože vás přiveze kočár s koňmi. Avšak tento kočár vás neodveze do teplého zámku, nýbrž přímo do centra veškerého dění,což znamená, že vysednete u lanovky a můžete hned zažít sportovat.

 

Zima není tak hrozné roční období, za které ho mnozí mají. Musíte si jen najít tu správnou aktivitu a bude zima bavit i vás.