By: Ian Low

Koho by nelákalo místo, kde to vypadá jako v pohádce? Pohádková vesnička je nádherná vesnička, která uchvátí děti i dospělé. Podlesíčko vás určitě nadchne. Je to místo, které je situované v krásné krajině Vysočiny a to mezi kopci a lesy. Právě v tomto místě je ekologicky nejčistší oblast České republiky.

Místo leží v samém srdci Českomoravské vrchoviny u Nového Města na Moravě. Z Podlesí se skýtá nádherný výhled a to do zvlněné krajiny Žďárských vrchů. Velmi krásné tu jsou procházky jak pěšky, tak i na kole. Bude se tu líbit nejen vám, ale i vašim dětem.

Pohádková vesnička je místem, které je plné krásy a tajemna, protože děti tato místa znají především z pohádek. Když potom uvidí tyto věci na vlastní oči, jsou z nich velmi nadšené.

Ve vesničce je plno křivolakých chodníčků, příkrých schodišť a vysokých skalnatých svahů. Dýchne tu na vás atmosféra starých časů. Domečky ve vesničce jsou laděny ve stylu obydlí postav z pohádek. A to například skřítků a trpaslíků. V pohádkové říši u lesa se děti mohou setkat se Sněhurkou, Rákosníčkem, Karkulkou a mnoha dalšími zajímavostmi, které znají především z pohádek.

V domečcích se můžete ubytovat. V přízemí najdete obývací pokoj a kuchyň, v horním patře ložnici a pokojíček na spaní. Venku je pro děti připravené hřiště, které je plné aktivit.

K dispozici je vám bazén venkovní a vnitřní. V létě zde můžete podniknout výlety do okolí a v zimě potom lyžovat. V okolí naleznete skiareál a to v Novém Městě na Moravě, kde je dvousedačková lanovka o délce 550 metrů, po celou zimní sezónu se svahy zasněžují, k dispozici je lyžařská škola a zalyžovat si zde můžete i v noci.

V nedaleké vesničce Blatiny si můžete zajezdit na koních. I horolezci si zde přijdou na své, protože nedaleko vesničky jsou skalní útvary vhodné pro horolezectví. Navštívit můžete také poutní kostel Zelená hora, který je památkou Unesca.