Zahraniční dovolená patří k nejoblíbenějším částem roku většiny Čechů. Nicméně stejně jako na vás může na ulici spadnout piano, což je oblíbený motiv animovaných seriálů, tak i na dovolené existuje pravděpodobnost, že se vám něco nemilého může stát.

Špatný přístup je spoléhat na štěstí, že se vám nic nestane. Ten správný přístup je najít si to nejlepší cestovní pojištění, které je a trhu. Právě cestovní pojištění z vás sejme břímě rizika statisícových škod. Stačí zaplatit pár stokorun a i když zapříčiníte škodu ve výši několika miliónů, budete krytí.

Cestovní pojištění nejlépe online

Jak ale najít výhodné cestovní pojištění? To byl donedávna docela problém. Neexistovalo relevantní srovnání cen a podmínek a tak byl zákazník ztracen pod haldou ceníků. V tom horším případě pak kývnul na první nabídku, kterou viděl inzerovanou v novinách. Výhodnost, nulová.

Naštěstí dneska je velice jednoduché si udělat přehled o podmínkách na trhu. Stačí jen pár kliků na Porovnej24.cz a víte, které je levné cestovní pojištění. Porovnej24.cz je služba, která srovnává ceny. Navíc má i vlastní call centrum a několikaletou historii a díky počtu svých klientů je jedním z lídrů trhu.

Stačí se jen vyplnit formulář a za krátký okamžik najdete přehled všech možných produktů, který je uzpůsoben přímo pro vás.

Jak vybrat výhodné cestovní pojištění?

Teď však přichází ta fáze, kvůli které cestovní pojištění hledáte. Chcete co nejlepší služby za ideálně co nejméně peněz. Proto doporučujeme se držet následující rady. Česká kancelář pojistitelů doporučuje podepsat pouze smlouvu, která kryje minimálně 1,2 milionu korun u léčebných výloh, 1 milion korun u odpovědnosti za škodu na zdraví a 500 tisíc korun u odpovědnosti za škodu na majetku. To platí například pro cestovní pojištění na dovolenou v Rakousku.

Pokud pak cestujete mimo EU, minimální krytí si zdvojnásobte. Je to skutečně důležité, protože pak můžete mít zásadní problémy. Ceny jsou v různých částech světa skutečně násobně vyšší, než v České republice.

Nicméně proto vyberte moudře a pak už vám zbývá jen jedna věc. Užít si dovolenou.