Šumava je rozlehlé pohoří rozprostírající se na pomezí České republiky, Rakouska a německého Bavorska. Nejvyšším vrcholem české strany majestátných hor je Plechý s výškou 1 378 metrů. Biosférická rezervace pojímá řadu malebných lyžařských areálů, do kterých ročně zavítají desetitisíce milovníků zimních sportů. V následujících řádcích vám představíme dvě nejnavštěvovanější střediska.6277-723x342

Ačkoliv letošní zima lyžařským střediskům vůbec nepřeje, teplé počasí nad Šumavou nevyzraje. Šumava si poradila s nadprůměrnými teplotami a stále nabízí kvalitní zázemí pro lyžování, běžkování a snowboarding.

Ski Kvilda

Výborné sněhové podmínky slibuje lyžařský areál Kvilda, který disponuje moderním zasněžovacím systémem zajišťující sněhovou pokrývku na každém kilometru sjezdovek. Přepravu zprostředkovává pět vleků, přičemž dva slouží k večernímu lyžování. Pokud si budete chtít odpočinout od svahů, stačí usednout na sáně a sjet sáňkařský svah. Na své si přijdou také snowboardisté ve zdejším snowparku. A začátečníci se mohou učit od profesionálů v lyžařské škole. Na konci týdenní dovolené budou sjíždět sjezdovky zdatně a sebevědomě.

Skiareál Lipno

Nadstandardními službami se vyznačuje ojedinělé pětihvězdičkové středisko Lipno, ve kterém najde útočiště rodina s dětmi, profesionální lyžař i začínající lyžařka. Pokud se rozhodnete, že některý den nebudete ukazovat své lyžařské schopnosti na svahu, můžete se projít kolem lipenského jezera. A večer si pochutnáte na tradičním českém jídle, které vaří každá restaurace. Skiareál Lipno myslí na ratolesti, kterým vybudoval moderní lyžařské hřiště a bezpečný Bambini park.

Jestliže si chcete užít pohádkovou zimní dovolenou, nemusíte své kroky směřovat rovnou do rakouských Alp. Česká republika nabízí také příjemné a kvalitní lyžařské lokality pyšnící se perfektními podmínkami. Šumava je názorným důkazem.