Nemáte rádi tropické teploty a každé léto se vždy snažíte vyhledávat pro vaši dovolenou spíše místa, kde není přílišné teplo? Pro vás tedy pravděpodobně nebudou široké nabídky všech cestovních kanceláří, které lákají na několikadenní pobyty u moře. Daleko raději odjedete na týden někam na hory, kde se dá toulat lesem ve stínu stromů, anebo kde bývají obecně trochu nižší teploty než v nížinatých oblastech.

jarekgrafik / Pixabay

Každoročně sice možná trávíte dovolenou v severských zemích, v Norsku a ve Švédsku jste již byli několikrát a severní Německo máte procestované křížem krážem? Možná právě letos přijdou na řadu české hory, které také lákají na nejednu zajímavost. Kromě turisticky velmi atraktivních Krkonoš a Šumavy, kde se ovšem po celý rok pohybuje obrovské množství zahraničních turistů, zejména z Německa a z Polska, je možné navštívit také některé moravské hory. Zvažte, jestli by nestálo za to navštívit například Jeseníky, které lákají turisty především díky nízkým cenám za ubytování. Levné ubytování Jeseníky totiž můžete sehnat v podstatě na každém kroku. A nemáte-li dobrodružnou povahu nebo se vám nechce hledat ubytování až na místě, jistě oceníte také stránky ubytovani.kamsi.cz/jeseniky/, které podávají všem zájemcům přehledný výčet všech možností na ubytování v dané lokalitě.

Ubytování Jeseníkyzaručuje příjemné prostředí a také zajistí přístup k všemožným outdoorovým i indoorovým aktivitám. Ani ti z vás, kdo holdují spíše historii, nepřijdou zkrátka. V oblasti Jeseníků se totiž vyskytuje nejedna zajímavá historická památka, zajímavou historickou architekturou v Karlově Studánce počínaje a historickou ruční papírnou ve Velkých Losinách konče.

Léto nemusí být spojováno s neskutečným vedrem, s mořem a s nekonečnými písečnými plážemi. Můžete jej prožít také u nás, v krásných horských lokalitách nabízejících nádherná panoramata a mnohem příjemnější ovzduší.