Myslíte, že už jste ze zimních sportů vyzkoušeli snad vše? A co brusle na sníh? Pokud se vám to zdá „přitažené za vlasy“, tak asi ještě neznáte Sled Dogs.

Možná jsou na první pohled bláznivé

Sled Dogs Snowskates nejsou ještě moc známé, ale to se určitě časem změní. Pokud s nimi uvidíte někoho na sjezdovce, možná budete nejdříve zírat s otevřenou pusou, ale ve skrytu duše je budete chtít vyzkoušet také. Vidět, jak si někdo jede dolů v ladných obloučcích na zdánlivě obyčejných přezkáčích, je zážitek.

Koho nadchnou?

Sněžné brusle nadchnou milovníky in-line bruslí, klasických bruslí, lyží, i mnoho ostatních. Nemusíte s sebou tahat žádná prkna, a přesto si užijete rychlost na svahu. Můžete je snadno hodit do kufru k ostatním věcem, pokud vyrážíte někam, kde očekáváte sněhovou nadílku, a nezaberou téměř žádné místo.

Nebojte se vyzkoušet něco nového

Tyto lyžové boty, přezkáče na sníh nebo boty se skluznicí, říkejme jim jakkoliv, zaujmou lidi všech generací. Po počátečním ostychu a prvních neúspěších dáte za pravdu, že jsou úžasné. Hodí se pro začátečníky i pro ty, kteří jsou na sjezdovkách jako ryba ve vodě. Pokud už ale máte s bruslemi nebo lyžemi zkušenosti, půjde vám učení samozřejmě mnohem rychleji. Nezbývá než vzít odvahu a vyzkoušet je, i za tu cenu, že se na váš upře více pozornosti, než jste zvyklí. Ve světě už si je oblíbilo mnoho lidí, u nás ještě nejsou příliš v povědomí.

Naučit se bruslit na sněhu může každý

SledDogs snowskates jsou zjednodušeně řečeno lyžáky se skluznicí, která má kovové hrany. Aktuální rychlostní rekord je 110 km/h! Vy ale buďte samozřejmě opatrní a začínejte pozvolna. Podobně jako na lyžích nebo snowboardu je třeba si dovednost pořádně osvojit a trénovat. Výhodou je, že tyto sněžné brusle zafungují skvěle i na ledových plotnách, kde máte běžně problém. Pohyb s nimi je přirozený a snazší než na „prkýnkách“. Naučit se na nich může každý.

Jaké snowskates vybrat?

Mezi jednotlivými modely je rozdíl. Některé jsou určeny pro rekreační ježdění, jiné pro vysoké rychlosti, další speciálně pro dámy. Pro fajnšmekry byly vyvinuty snowskates, se kterými lze dělat všemožné triky a jezdit opravdu „agresivně“. Vybaveny jsou speciální tlumící stélkou a přezkami, které se rozhodně nerozepnou. Pokud zrovna nejste na sněhu, stačí na sněžné brusle nasadit speciální návlek, aby se skluznice nepoškodila.