Tabor / Pixabay

Lety balónem se v posledních letech staly docela vyhledávanou adrenalinovou zábavou. Velmi často se stávají nezapomenutelným dárkem k významnému životnímu jubileu, ale proč si pohled na svět z ptačí perspektivy nedopřát jen tak bezdůvodně? O prázdninách na to bude čas, a pokud neplánujete žádnou společnou rodinnou dovolenou, mohli byste si užít aspoň tento zážitek.

Domníváte se, že je let balónem moc nebezpečný? Příliš velký příval adrenalinu při něm nečekejte, patří mezi klidnější letecké zážitky ve srovnání například s tandemovým seskokem. Na druhou stranu si ale užijete překrásný výhled a celý let trvá asi 60 minut, takže si vše stihnete pořádně vychutnat. Pohledy na rozbřesk nebo západ slunce jsou nezapomenutelné.

Let balónem má své specifické požadavky

Aby byl let bezpečný, je potřeba dodržovat veškerá základní opatření. V letním období se může létat jen brzy ráno nebo večer, což ale jen nahrává krásným výhledů. Běžně se stává, že se let podaří uskutečnit až na několikátý pokus, jelikož počasí těm dřívějším nepřeje. Ani svítící sluníčko nemusí značit, že by se dnes dalo vyletět, proto se piloti domlouvají se zájemci vždy individuálně. Častokrát musí i hodinu před plánovaným vzlétnutím zavolat se smutnou zprávou a přeložit událost na jindy.

Vzdušný zážitek je dostupný každému

Ceny za lety balónem po okolí nejsou úplně nízké, nicméně nejedná se o žádné závratné částky. Ušetříte, pokud vám nebude vadit, že v koši nebudete sami s pilotem. Privátní lety pro dvě nebo čtyři osoby jsou pochopitelně trochu dražší. Létat by určitě neměly těhotné ženy, děti mladší 8 let či menší než 140 cm. Účastníci s váhou vyšší než 130 kg si musí připlatit, protože se kvůli nim sníží kapacita.

Nyní už víte téměř vše potřebné pro to, abyste si mohli objednat svůj let balónem. Každé léto vzlétají po celé ČR, určitě se najde i nějaká vám dostupná lokalita. Více na webu Leteckezazitky.cz.