snowboard-2490388_640

Máte-li rádi zimní sporty a adrenalin, je pro vás snowpark tím pravým místem. Celou řadu jich můžete najít i u nás. Chcete-li ale pokořit ty vůbec nejlepší, je třeba vyrazit do míst, kde je zimní sezóna celoročně. V Evropě lepší podmínky než v Alpách nenajdete. Je třeba také vybírat podle vašich zkušeností. A především je důležité počítat i s riziky. Pro to je správné cestovní pojištění nutností.

Livigno, Itálie

Jedno z nejvíce vyhlášených evropských středisek vůbec. Korunované bylo vítězstvím ve World Snow Awars v roce 2012. Hlavním snowparkem areálu je Mottolino Snow Park, kde jsou k nalezení 4 menší tratě pro různé úrovně jezdců. Najdete zde plno skoků, zábradlí, boxů… Pro ty nejzkušenější jsou v další části areálu připraveny perfektně udržované skoky od 12 do 25 metrů.

Dalším parkem je Carosello 3000. Zde doporučujeme vstup opravdu ostříleným jezdcům. Trasa je dlouhá celkem 1 kilometr a naleznete tady mimo jiné také Big Air.

Laax, Švýcarsko

Podle mnohých je právě Laxx destinací s těmi nejlepší podmínkami pro zimní extrémní sporty. Co na vás čeká? Čtyři kompletní snowparky, superpipe, minipipe, kryté freestyle středisko a další opravdu velkou nálož nejrůznějších překážek. Všechno se tady také pravidelně obměňuje, aby věci byly stále nové a zábavné.

Úplně nejnovějším snowparkem je ILS Plauns. Byl dokončen v roce 2012 a byl navržen pro spíše pokročilé jezdce. Má celkovou délku 550 metrů a skoky, zábradlí ani boxy nejsou zbytečně přehnané. Jsou tedy plně vhodné pro tréninkové jízdy.

Dalším parkem je NoName, jež disponuje největší rampou v Evropě. To nám napovídá, že bude vhodný pro zkušené jezdce. Do třetice tu máme Curnius, kde napočítáte až 25 překážek a dalších 1 000 metrů freestyle terénu.

Nordpark, Rakousko

Tento areál je speciální tím, že se nachází téměř ve městě. Z centra města Innsbruck se do něj dostanete během 20 minut. V samotném snowparku naleznete až 120 metrů dlouhou U-rampu a skoky od 5 do 15 metrů. Prostor není možná tak velký jako v předchozích parcích, nicméně je využit do posledního metru.

Více informací o cestovním pojištění naleznete na https://ergo.cz/.