kids-3311090_640

Uvažujete o letošní dovolené a už se nehodláte válet u moře anebo jen svéhlavě obcházet památky? Pokud hledáte něco zcela netradičního, exotického, ale neokoukaného, vsaďte na Afriku. Ne, rozhodně se není třeba tohoto kontinentu bát. Pojedete-li do té správné destinace, užijete si krásu tohoto světadílu se vším všudy. Naším tipem je Keňa. Proč právě ona, kdy se sem vydat a u které cestovní kanceláře se vyplatí vybrat si zájezd sem přímo na míru? Odpovědi na všechny tři otázky najdete v tomto článku.

Krásné národní parky

Hlavním magnetem Keni jsou bezesporu unikátní národní parky. Ač představuje tato země přímořský stát ležící v oblasti východní Afriky, rozhodně se může ve vnitrozemí pochlubit doslova skvostnými přírodními scenériemi. Savany kombinované s horskými masivy a také přímořskou krajinou vytváří z Keni jakýsi pozoruhodný mix, který se musí stoprocentně líbit každému návštěvníkovi. Ostatně pojmenována byla tato země po hoře nazvané Mount Kenya nacházející se v srdci této Keni. Národních parků je tady celkem 35 a moderní zájezdy na míru nabízejí návštěvu hned několika z nich.

Jaké jsou optimální termíny pro cestu do Keni?

Jestliže se do Keni chystáte, pak vězte, že nejlepší je vyrazit na v létě či v zimě. Optimálními měsíci pro pobyt jsou ale prakticky všechny. Exotická dovolená v jakémkoli z ročních období určitě stojí za to. Nejtepleji je v Keni v únoru a březnu. Naopak nejchladnějšímu měsíci jsou paradoxně červen a červenec. Jinak zde přichází období dešťů, jimiž se vyznačují jarní a podzimní měsíce, tedy březen, duben, květen, listopad a prosinec.

Nechte si sestavit zájezd na míru

Cestovat do Keni na vlastní pěst se určitě nevyplatí. Ideální je nechat si sestavit zájezd zkušenou firmou zabývající se těmito pobyty. Naším tipem je CK Monoi. Pokud nevíte kam na dovolenou, a líbí se vám Keňa, obraťte se na ni.