Letecká doprava patří mezi nejbezpečnější na světě. Rozhodně se menšímu nebezpečí vystavíme, když vzlétneme do vzduchu, než když vyjedeme na silnice. Přesto ovšem vzadu v hlavě všichni máme, že pokud letadlo spadne, pravděpodobně nemá nikdo z cestujících žádnou šanci. Raději tedy máme přehled o tom, kde a za jakých podmínek se letoun s našimi příbuznými či kamarády nalézá. Díky jedné šikovné technologii již nejde o problém.

Přijet vždy včas

Sledování letů má hned několik využití. Jak již bylo zmíněno, starostlivé maminky budou o dost více v klidu. Zároveň najdeme i praktická využití. Zpoždění nejsou ve vzduchu nic výjimečného, proto se můžeme podívat, jestli opravdu musíme na letiště tolik spěchat vyzvednout své kamarády. Stejně tak i při čekání na zpožděný odlet oceníte možnost se podívat, kdy už se váš spoj objeví. Stačí si nainstalovat aplikaci dané letecké společnosti a máte přehled o všech jejích transportech.

Jaké jsou možnosti sledování?

Letecký provoz lze sledovat několika různými způsoby. Jedním z nich je koukání na letový radar. Letadlo uvidíte hezky na mapě, tudíž budete mít o celé situaci velmi dobrý přehled. Dále je možné stáhnout si již zmíněné mobilní aplikace. Přitom spousta společností a i některá letiště mají svou vlastní verzi k dispozici zdarma. Nemusíte bezradně postávat u letištní tabule a říkat si, jestli se na vysněnou dovolenou vůbec vypravíte ještě dneska.

Nic není takové, jaké se zdá

Fámu o nebezpečí letecké dopravy jsme vyvrátili, teď pojďme udělat něco podobného s dalším mýtem. „Létání je drahé,“ říká spousta lidí. Možná tomu tak před dvaceti lety bylo, ale po vstupu nízkonákladových společností šla cena rapidně dolů a létání je dnes dostupné už opravdu každému. Sehnat levné letenky už není zdaleka takový problém, jak by se mohlo zdát.