Pokud plánujete dovolenou s dětmi, zřejmě zvažujete spíše oblasti v České republice. Přece jen, cestování s malými dětmi do zahraničí je docela náročné. I naše končiny nabízejí nádherná místa plná atrakcí, přičemž jednou z nich je Jesenická oblast rozprostírající se na hranici polského a českého Slezska. V následujících řádcích vám prozradíme, co všechno na vás čeká a kde se můžete ubytovat.

Hlavní dominantou Jeseníků je bezpochyby vrchol Praděd, který můžete zdolat i se svými ratolestmi. V případě příznivého počasí se vám z rozhledny na Pradědu otevře panoramatický výhled na daleké okolí, klidně i na Beskydy, Kralický Sněžník, Krkonoše, ba i Vysoké Tatry.

Co všechno v Jesenické oblasti navštívit?

Vedle výšlapu na Praděd doporučujeme zavítat k Rešovským vodopádům s ojedinělou atmosférou. Úžasnou přírodní zajímavostí jsou Čertovy kameny, což je působivý skalní útvar. Jestliže patříte mezi příznivce jeskyní, čeká na vás jeskyně Na Špičáku, jež je považována za nejstarší písemně prokazatelnou jeskyni v celé střední Evropě. Romantiku hledejte u Čertovy stěny, dobrodružství zase na hoře Mravenečník.

Kde se ubytovat?

Pokud hledáte vhodné ubytování Jeseníky, které s otevřenou náručí přivítá také menší děti, nadchne vás horská chalupa Penzion Filipovice. Umístěný je v samotném srdci Jeseníků a poskytuje čtyřlůžkové apartmány s vlastními koupelnami. Užijete si pohádkovou dovolenou na horách, a to jak v letním, tak i zimním období. Po celou dobu budete obklopeni panenskou přírodou, díky které se do Jeseníků budete rádi vracet každý rok, třeba i několikrát do roka.

Stačí vyhledat ubytování Filipovice a rezervovat si poslední volné termíny. Připravte svým dětem překvapení, určitě budou nadšené. Co se ceny týče, tak ubytování v této horské chatě je vskutku cenově přijatelné.