SAMSUNG CSC

Byly to právě horkovzdušné balóny, které na konci 18. století umožnily člověku poprvé vzlétnout. Od chvíle, kdy bratři Montgolfierové odstartovali ke svému prvnímu letu, se počítá lidské podmaňování vzdušného prostoru. I když od té doby uběhlo opravdu hodně času a jednoznačný prim dnes hrají letadla těžší než vzduch, let balonem má stále neuvěřitelné kouzlo. Horkovzdušný balon nás sice nedopraví na dovolenou k moři, vyhlídkový let balonem ale zůstane každému, kdo jej vyzkouší, v paměti opravdu hodně dlouho.

Proč právě let balonem?

Let balonem se od létání letadlem liší prakticky ve všech ohledech. Balon letí pomalu, takže cestující mají dostatek času vychutnat si pohled na kteroukoliv pamětihodnost či scenérii nacházející se pod nimi. Lety balonem charakterizuje také ticho, přerušované jen a pouze občasným zahučením hořáku. Výsledkem je jedinečná zkušenost nesrovnatelná s čímkoliv jiným.

Balon může navíc létat v různých výškách a nabízí tak možnost pozorovat život na zemi z různých úhlů. Ať již si vyberete vyhlídkový let balonem nad Prahou, vzdušnou exkurzi nad Posázavím nebo oblet Konopiště, hned po přistání se budete chtít do vzduchu vznést znovu.

Let balonem je ideálním dárkem

Všechny krásy letu balonem jsou ještě krásnější, pokud si je vychutnáte s někým blízkým. Dárkový poukaz na vyhlídkový let balonem je ideálním dárkem pro blízkého člověka. Slavíte výročí svatby, významné narozeniny, nebo chcete prostě někomu udělat radost? Pak je balon tou správnou volbou.

K obloze můžete stoupat ve dvou, ale do balonové koše se vejde i větší skupinka. Je tak jen na vás, zda půjde o romantickou vzduchoplavbu či rodinný výlet. Létání je úžasné, létání balonem je však ještě úžasnější. Vydejte se proto do tohoto světa ticha, svistotu větru a nezapomenutelných pohledů i vy!