Ubytování Krkonoše

Levné ubytování na chatě v Krkonoších je trefou do černého. Pronájem chaty nebo chalupy vám toho nabízí opravdu hodně – soukromí, krásné ubytování, možnost si s sebou vzít pejska, děti a nebo pracovat na počítači. V létě pak oceníte zahradu nebo bazén.

Sněžka

Sněžka měří 1603 m a díky tomu je nejvyšší horou České republiky. Zasahuje i do Polska, takže vrchol rozděluje česko-polská hranice. Nahoru vedou různé turistické cesty – pro chodce, cyklisti i lyžaře. Využít můžete lanovku, kterou v případě menších dětí velmi oceníte. Teple se oblékněte, protože na vrcholku je pořádná zima. Při nízké oblačnosti se připravte na nádherný výhled po okolí.

Úpské rašeliniště

Úpské rašeliniště je přírodní rezervace, která se nachází mezi Hraničním hřebenem, Studniční horou a Luční boudou. Rašeliniště vzniklo v subarktické tundře za doby ledové. Plocha o velikosti 73 ha v sobě ukrývá vyvýšená místa zvané bulty a rašelinná jezírka. Připraven je dřevěný chodník, který nelze opustit, okolo totiž platí zákaz procházení.

Sněžné jámy

Místní jámy jsou velkou zajímavostí. Najdete tu dvě – Malá jáma a Velká jáma. Malá jáma měří cca 550 m a Velká jáma 800 m, přičemž její hloubka je 200 m. Pro veřejnost jsou přístupné obě, takže pokud máte rádi náročný terén, prohlídku si zaručeně užijete. Prohlédnout si lze zajímavá ledovcová jezírka.

Pančavský vodopád

Nejvyšší český vodopád se nachází v Krkonoších. Nese jméno Pančavský a měří 148 metrů. Skvělým zážitkem je jak vodopád, tak i výhled na Lysou horu, Kozí hřbety a Kotel. Největší průtok má v období duben až květen, kdy taje sníh. Celý vodopád uvidíte na modré turistické značce vedoucí Labským dolem.