Pec pod Sněžkou

pec-pod-snezkouPokud hledáte u nás jedno z nejlepších a nevětších horských středisek, právě jste našli. Pec pod Sněžkou je totiž opravdu největší horské středisko na našem území. Leží v nadmořské výšce 769 metrů a nabízí každoročně ideální podmínky jak pro lyžaře, tak pro běžkaře.

Samotné městečko se nachází v Krkonoších pod nejvyšším vrcholem Krkonoš, ale i České republiky celkově. Jedná se o Sněžku. Městečko má zajímavou historii a stále bychom v něm nalezli prvky horské architektury. Ovšem spíše počítejme s místem, kde to doopravdy žije a turistů zde není rozhodně nijak málo. Pokud vás zajímá počet obyvatel, stálých zde žije pouhých 600. Zbylé tisíce lidí, které se zde pohybují, jsou turisté.

V názvu města se nachází slovo „pec“. Městečko je s tím opravdu spojeno. Název totiž souvisí s pecemi. Právě v těch se zde tavilo železo, měděné rudy a jiné. To vše se těžilo v Obřím dole. Těžilo se zde až do roku 1959. Poté se městečko změnilo na vyhledávaný turistický cíl.

pec-pod-snezkou-husova-boudaHistorie města se v něm stále promítá a nalezneme ji na každém kroku. Ale současnost udělala z Pece pod Sněžkou velké horské středisko. Je to celoročně navštěvované místo, kde je kapacita ubytovacích zařízení až kolem 9000 lůžek v různých kategoriích. Město je obklopeno ze všech stran některými vrchy a horami. Je to ideální místo právě k sjezdovému lyžování. Lyžařský areál Ski Pec pod Sněžkou nabízí jedny z nejlepších služeb u nás. Je zde také připraveno mnoho sjezdovek různých obtížností.

Nechybí ani služby jako půjčovny lyží, servis a opravy, dále půjčovna saní a snowboardů nebo jejich údržba, snowboardové a lyžařské školy, různé atrakce, dráhy pro saně a mnohé jiné. Nechybí ani časté turistické a kulturní akce, které dělají toto místo opravdu atraktivním.

Neměli bychom ale zapomínat ani na běžkaře. Připraveno je několik desítek upravených běžkařských tratí, které se samozřejmě napojují na Krkonošskou magistrálu. Tím se otevírá možnost obrovského počtu výletů. Doporučuje se i trasa z Pece pod Sněžkou do Malé Úpy. Nádherné vyhlídky a krajina stojí za to.

pec-pod-snezkou-smerovky

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno