Lyžařská oblast Orelle

Orelle - lyžařská oblast ve Francii
Orelle – lyžařská oblast ve FranciiLeo-setä / Foter

Orelle, kouzelná a malebná část francouzské lyžařské oblasti Les Trois Vallées (Tři údolí), je velice oblíbeným místem nejen místních lyžařů, ale lyžařů z celého světa. Rozkládá se prakticky mimo oblast Tří údolí. Leží totiž ve čtvrtém. To nese název Maurienne. Samotná vesnička leží v nadmořské výšce 900 metrů nad mořem. Tento fakt už napovídá, že Orelle je typická horská osada s dřevěnými domečky a zasněženými panoramaty.

Právě tyto aspekty dělají z městečka Orelle skvělým typem nejen na zimní dovolenou. Pro turisty je ale také velmi výhodná poloha městečka a také stejnojmenného lyžařského střediska. Je totiž velmi dobře dostupná z Turína, Ženevy, Lyonu nebo Grenoblu. Pokud pojedete z některých těchto měst, cesta nebude delší než 200 kilometrů.

Lyžařské středisko Orelle nabízí lyžařům skvělé lyžařské podmínky. Horní stanice střediska Orelle dosahuje do nadmořské výšky 3 200 metrů nad mořem. Odtud mají turisté překrásný výhled na okolní masivy a do údolíčka na vesničku Orelle. Na milovníky zimních sportů v areálu čeká 80 sjezdových tratí. Naleznete zde všechny obtížnosti. Pokud jste úplní začátečníci a chcete se na své dovolené naučit lyžovat nebo jezdit na snowboardu, využijete 11 sjezdových tratí zelené barvy, tedy nejlehčí obtížnosti.

Orelle - lyžařská oblast ve Francii
Orelle – lyžařská oblast ve Francii123_456 / Foter

Tratě jsou také skvělé pro vaše ratolesti. Dále mohou turisté využít 30 sjezdových tratí modré barvy, tedy střední obtížnosti. Pokud se řadíte mezi zdatnější lyžaře, přijde vám vhod 31 tratí střední obtížnosti. Mají tedy barvu červenou. V rozsáhlém lyžařském středisku Orelle si ale na své přijdou také experti a profesionálové. Pro ty je tu připraveno 8 sjezdových tratí černé barvy. Na samý vrchol střediska vyveze turisty dohromady 27 vleků a lanovek. Krásný výhled a odpočinek si užijete ve 4 kabinkových lanovkách. Dále můžete využít 15 sedačkových lanovek, 4 vleky a 4 „kouzelné“ koberce.

Co se týče služeb, tak velké lyžařské středisko jako je Orelle nabízí turistům opravdu vše, na co si jen vzpomenou. Mohou se tak těšit na zábavný snowpark nebo boardercrossovou dráhu. Nejen rodiče určitě využijí lyžařskou školu, kde vás budou učit vyškolení experti. Pokud máte rádi zábavu, určitě nezapomeňte navštívit bobovou dráhu, která zde měří celých 6 kilometrů. Po náročném dni chce snad každý člověk hodit nohy nahoru a odpočívat. Relaxaci si zde můžete užít v sauně, na masážích v místních lázních a podobně. Pokud jste milovníci dobrého jídla, zajděte si do nějaký z místních restaurací.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno