České Petrovice

České PetroviceObec České Petrovice se nachází v Orlických horách. Leží na hranicích Polska a České republiky. Nadmořská výška obce je 600 až 700 metrů nad mořem. Přesně bychom našli obec v Mladkovské vrchovině na vrcholu Adam. Vysoká nadmořská výška nabízí krásný výhled na polské území.

Obec má tajemnou historii. Neví se totiž přesně, jak vznikla. Podle ústního podání se obec datuje do roku 1568, kdy měla stejný název jako dnes. České Petrovice vznikly podle dvou pověstí. První vypovídá o Petru, po kterém se obec jmenuje. Druhá z pověstí hovoří také o Petru, který prý jako jediný přežil smrtelnou chorobu. Místní obyvatelé si potrpí na výborně vedenou kroniku. Byl také vydán almanach na výročí Českých Petrovic.

Nyní jsou České Petrovice navštěvovány turisty. Ti do těchto míst přicházejí v letním i zimním období. Místo je stvořené pro rodinné dovolené. Nachází se zde sjezdové tratě, které jsou dlouhé přes 2 km. Vyvezou vás 4 vleky. Sjezdovky jsou uměle zasněžované a je zde možnost krásného večerního lyžování. Pokud máte rádi snowboarding, ale nejste si jisti, navštivte snowboardovou školu. K dispozici je také snowpark.

Pokud jste příznivci běžkování, můžete si vyjet na 2 km dlouhou trať spravovanou areálem. Při dobrém počasí můžete využít trať České Petrovice – Suchý Vrch – Buková hora. Trasa je dlouhá 20 km.

České Petrovice jsou výborným prostředím k letním rekreacím. Přímo ve městě je spojka Jiráskovy cesty. Skvělým cílem výletu je přírodní rezervace Zemská brána, vzdálená 3 km. Stezka a krásná procházka začíná na mostu. Dále nás zavede do kouzelného údolí Divoké Orlice. Projdete kolem Pašerácké lávky a Ledříčkovy skály. Cesta vede dále do Klášterce nad Orlicí. Při vysokých teplotách se turisté mohou ochladit v Pastvinské přehradě. Je zde možnost vodních sportů. Pokud máte zájem o kulturní vyžití, nedaleko se nachází zbytky středověkého hradu Vejrov.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno