Horské středisko Auron
Horské středisko Auronkanjiroushi / Foter

Horské středisko Auron

Přímo v srdci Národního přírodního parku Mercantour, se nachází dvě známá lyžařská střediska. Jedním z nich je Auron. Samotné středisko zaujme turisty nejen díky skvělým přírodním podmínkám. Jihovýchodně položené lyžařské středisko Auron je totiž letní a zároveň zimní dovolenou současně. Už jen blízkost Středozemního moře napovídá krásnému slunečnému počasí. Turisty také zaujmou kouzelné typické horské vesničky. Domky jsou zde především ze dřeva a kamene. Dalším aspektem k nezapomenutelné dovolené je vysoká nadmořská výška, která přesahuje 2000 metrů nad mořem.

Lyžařské středisko Auron, položené do krajiny francouzských Alp, nabízí turistům spoustu kvalitní zábavy. Celou sezónu je totiž v provozu 135 kilometrů sjezdových tratí. Můžete si tak užít zimní dovolené na 42 tratích. Úplní začátečníci velice ocení 2 sjezdové tratě nejlehčí obtížnosti. Naučí se tak skvělému zimnímu sportu na 3 kilometrech tratí. K dispozici mají turisté dále 16 sjezdových tratí modré obtížnosti, tedy lehké. Pokud by sjeli všechny tyto tratě, dohromady by zdolali 53 kilometrů.

Pro ty zkušenější z nás je pak v areálu připraveno 16 sjezdových tratí, které mají červenou barvu. Jsou tedy střední obtížnosti. Dohromady měří 46 kilometrů. Pokud ale míříte na dovolenou v zimě za adrenalinem, využijte 8 sjezdových tratí černé barvy. Tratě jsou strmé a měří dohromady 33 kilometrů. Velké lyžařské středisko Auron také zaručuje komfort v podobě transportu. Velkou přepravní kapacitu lidí za hodinu zaručuje celkem 18 lanovek a vleků. Na tratích tak můžete využít 3 kabinkové vleky, které jsou velmi pohodlné.

Dále je pak k dispozici 8 sedačkových lanovek, 6 vleků a také 1 „kouzelný“ koberec, který je určen především pro ty nejmenší z nás. Pokud jste příznivci běžeckých disciplín, určitě vám přijde vhod zhruba 50 kilometrů běžeckých tratí, které se nachází v okolí lyžařského střediska Auron. Trasy jsou pravidelně upravované.

Co se týče nabídek, turisté si určitě nebudou stěžovat. V lyžařském středisku Auron totiž najedou vše, na co si vzpomenou. Nabízí kluziště, příjemné a uklidňující wellness, zajímavý paragliding. Pokud máte rádi vodu a koupání, navštivte 17 kilometrů vzdálené středisko Isola, ve kterém se nachází aquapark. Na dobré jídlo si přímo ve středisku dojdete do některé z restaurací. S kamarády můžete posedět v některém z barů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno