panorama isola 2
panorama isola 2kanjiroushi / Foter

Lyžařská oblast Isola 2000

Lyžařská oblast Isola 2000 se nachází v nejjižnější části francouzských Alp. Toto krásné místo, které je navštěvované turisty z celého světa, leží prakticky jen hodinu a půl cesty od známého města Nice. Lyžařské středisko Isola 2000 obepíná Národní přírodní park Mercantour.

Majestátní hora se tyčí až do výšky 2 610 metrů nad mořem. Skvělá poloha a nadmořská výška střediska zaručuje lyžařům nejen skvělé sněhové podmínky, ale také dostatek slunečních paprsků. Isola 2000 je v provozu už 30 let, stalo se tak jedním z nejoblíbenějších ve své oblasti.

Lyžařské středisko Isola 2000 je jedním z nejnavštěvovanějších středisek francouzských Alp. Turisté zde mají vše, na co si jen vzpomenou. Spíše se areál řadí mezi klidnější areály. Je tedy velice vhodný pro dovolené s rodinou a dětmi. Isola 2000 nabízí lyžařům a snowboardistům 119 kilometrů sjezdových tratí. Na své si zde přijde každý. Tratě jsou uzpůsobené začátečníkům, ale i expertům.

Francie - Isola - lyžování
Francie – Isola – lyžováníkanjiroushi / Foter

Můžete využít 7 sjezdových tratí zelené obtížnosti, tedy nejlehčí, které měří dohromady 14 kilometrů. Dále je v areálu k dispozici 22 tratí modrých, které jsou 60 kilometrů dlouhé. Pokud se řadíte mezi zdatnější lyžaře, přijde vám vhod 11 sjezdových tratí červené barvy, tedy střední obtížnosti. Tyto tratě činí dohromady 31 kilometrů. Pro experty a milovníky adrenalinu má areál ve své nabídce také 3 černé tratě. Ty dohromady měří 14 kilometrů. Krásnou přírodu a spoustu sluníčka si ale turisté užijí nejen při sjezdu.

Na samý vrchol střediska transportuje turisty 20 vleků a lanovek. Mohou využít 3 kabinkové lanovky, 7 sedačkových lanovek a 10 vleků. Díky skvělé poloze a vysoké nadmořské výšce se mohou turisté těšit na sníh celou sezónu. Co se týče krásného výhledu, doporučuje se nejvíce výjezd na nejvyšší vrchol oblast Cime de Sistron. Měří 2 603 metrů a ze samého vrcholku můžete dohlédnout až ke Středozemnímu moři. Pro lyžaře a snowboardisty je zde připraven zábavný snowpark, který nabízí spoustu atrakcí a skokánků.

Po náročném dni si ale mohou turisté užít úplně jiné zábavy. Navštívit mohou například sportovní centrum „Aquavallée“, který se nachází v původní vesničce Isola. Dále je k dispozici krytý bazén, posilovna, wellness, squash, přírodní kluziště v centru střediska, ledový okruh – motokáry nebo zajímavá a naučná lekce jízdy automobilem na ledu.

Pro milovníky léta a sluníčka je oblast jako stvořená. Skvělá poloha střediska zaručuje krásné počasí a hodně sluníčka. V okolí jsou značené turistické trasy nebo cyklotrasy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno