Lyžařské středisko La Norma

La Norma, lyžování ve Francii
La Norma, lyžování ve Franciirichardcjones / Foter

Když se řekne La Norma, turisté si mohou představit menší malebné neokoukané lyžařské středisko v údolí Maurienne. Právě tento areál je nejnavštěvovanější této oblasti. Přesněji bychom La Norma hledali pár kilometrů nad městem Modane v jižním Savojsku. La Norma nabízí překrásný výhled na masiv Vanoise, a nebo do malebného údolí Arc River.

Lyžařské středisko se tyčí do výšky 1350 metrů nad mořem. Díky své poloze je ve středisku zaručen sníh po celou dobu lyžařské sezóny. Další výhodou může být také snadná dostupnost. La Norma bychom totiž našli jen 10 kilometrů od konce dálnice.

La Norma je skvělým typem pro rodinné dovolené. Lyžaři si zde užijí 27 sjezdových tratí. Ty dohromady nabízí 65 kilometrů zimních zážitků. Nejen své ratolesti můžete učit lásku k zimním sportům na 33 lehkých modrých obtížností sjezdových tratí. Své znalosti a dovednosti můžete vyzkoušet na 27 červených obtížností sjezdových tratí. Na samý vrchol turisty vyveze dohromady 17 lanovek a vleků. Využít turisté mohou 1 kabinkovou, 6 sedačkových lanovek, 9 vleků a 1 vlek pro ty nejmenší z nás.

Co se týče zábavy, je La Norma vyhlášená. Lákadlem pro turisty může být zamrzlý vodopád, který slouží jako lezecká stěna. Můžete zde navštívit sportu restaurací, procházet se večer při osvětlených sjezdových tratí nebo si zalézt do jednoho z malebných obchůdků se suvenýry. Vesnička je plná typických horských vesniček, které dodají místu to pravé kouzlo. O zábavu se vám postará také kluziště nebo trampolína.

Můžete si také vyzkoušet nezapomenutelnou jízdu se psím spřežením, různé exkurze do barokních kostelů. Můžete si zajít do kina, herny, nočních klubů nebo diskoték. Ubytování, které je pro našince cenové dostupné, nabízí bohatý animační program, mezi které se řadí i zábavné sumo zápasy.

Pokud se rozhodnete vyjet si na běžky, v okolí je 6 kilometrů upravovaných běžeckých tratí, které vedou krásnou horskou zasněženou krajinou.

Čeští obyvatelé si lyžařské středisko La Norma oblibují čím dál tím více. Nejen, že co se týče financí, nebudete o moc lehčí, když strávíte nějaký ten den ve francouzských Alpách v La Norma. Další výhodou jsou nedaleko ležící dvě lyžařská střediska Aussois a Valfréjus. Dohromady tvoří oblast skvělou pro zimní sporty, která dohromady nabízí 120 kilometrů sjezdových tratí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno