Itálie – Val di Fiemme

Val di Fiemme
fly58 / Foter

Itálie je v povědomí Čechů určená spíše pro letní dovolené. Země je, ale také velice oblíbená co se týče zimních radovánek. Jedním z nejoblíbenějších lyžařských středisek Itálie vůbec je Val di Fiemme.

Středisko bychom našli v západní části Dolomit. Oblíbeným je také menší lyžařský areál nad městem Obereggen. Tyto dva areály tvoří společně oblast vynikající nejen k lyžování. Nadšení turistů spočívá především ve výborné poloze. Středisko se nachází v nadmořské výšce 1500 metrů. Se sněhovou pokrývkou se tak můžete v této části Itálie potkat prakticky téměř po celý rok.

Jedním z nejvýš položených lyžařských areálů je Latemar. Na vrcholku totiž budete 2,5 kilometrů nad mořem. Výhled ze špičky velikánů je neuvěřitelný. Na výběr zde máte ze všech obtížností sjezdových tratí. Sněhu a sluníčka si můžete užít na červených, modrých anebo dvou dlouhých černých sjezdových tratí. Obrovskou výhodou této oblasti jsou jiná lyžařská střediska v blízkém okolí. Pokud vás omrzí jeden areál, ski bus vás doveze do jiného střediska.

Jedním z nich je například Alpe Cermis, Alpe Lusia nebo Paso Rolle. Středisko je opravdu obrovské. O tom také vypovídá číselný popis sjezdových tratí v celém areálu Val di Fiemme. 56 kilometrů červených, 42 kilometrů modrých a 17 kilometrech černých. Pokud byste tedy využili všech možností lyžování, které středisko nabízí, najezdili byste neuvěřitelných 115 kilometrů! Oblast je stvořená opravdu pro každého. Přímo na vrchol turisty vyveze čtrnáct sedaček, dvě kabinové lanovky, dva vleky nebo tři koberce.

Val di Fiemme
fly58 / Foter

Co se týče služeb, areálům neschází vůbec nic. Bary, restaurace, bowling, tenisová hala, sáňkařská dráha, umělý terén na bruslení a mnoho dalších. Velikým přínosem především pro české obyvatelstvo je česká lyžařská škola, která je zde k dispozici. Také tento fakt potvrzuje oblíbenost Val di Fiemme v České republice.

Pokud se rozhodnete strávit nějaký ten čas na běžkách, můžete využít 150 kilometrů dlouhých tratí. Tratě jsou proslavené a zajímavé také tím, že se na nich běželo mistrovství světa v roce 2003.

Máte rádi letní dovolené strávené v divokých horách? Oblast střediska Val di Fiemme je jako stvořená pro tento typ dovolené. Horské hotely jsou samozřejmě v provozu i v letních měsících. Na horských oblastech je nejkrásnější kontrast přírody. Kouzelná zelená údolíčka a v pozadí do výšky se tyčící hory se zasněženými špičkami. Pro milovníky adrenalinu je oblast také jako stvořená. Míst pro horolezectví je zde opravdu mnoho.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno