Lyžařské středisko Garmisch – Partenkirchen

Lyžařské středisko Garmisch - Partenkirchen
Lyžařské středisko Garmisch – Partenkirchenfrankartculinary / Foter

Garmisch – Partenkirchen je město a zároveň jedno z nejoblíbenějších lyžařských středisek ležících v Německu. Přesněji bychom ho našli v Bavorsku, poblíž hranice s Rakouskem. Dalo by se říci, že tato oblast je německou vstupní bránou do Alp. Německo je známé pro pestrost lyžařských tratí. Využívá spoustu různých terénů, horské pláně, zalesněné svahy nebo ledovce.

Tak vznikají oblíbená a známá střediska zimních radovánek. Další výhodou především pro nás Čechy je určitě také výhodná poloha. Německo je sousedem naší České republiky. Pokud se tedy rozhodnete pro Garmisch – Partenkirchen, nestrávíte dlouhé hodiny cestou v autě. Nejvyšší bod leží v nadmořské výšce 2830 metrů nad mořem.

Garmisch - Partenkirchen
Garmisch – PartenkirchenDaniel Böswald / Foter

Je více důvodů, proč se lyžařské středisko Garmisch – Partenkirchen prakticky nejoblíbenější především u nás Čechů. Dohromady mohou lyžaři využít 66 kilometrů sjezdových tratí. Sjet si mohou 11 kilometrů nejméně obtížných sjezdových tratí, tedy modré barvy. Dále si užijí dovolené na 46 kilometrech červených obtížností a 9 kilometrech černých obtížností. Lyžařské středisko je vhodné pro rodinné dovolené, ale také pro dovolené mladých lidí.

Jedním z nejoblíbenějších je pak známá hora Zugspitze, která se tyčí do výšky až 2700 metrů nad mořem. Hora je zároveň nejvyšší horou Německa. Sjezdové tratě Zugspitze měří dohromady 22 kilometrů. Jsou vhodné spíše pro středně pokročilé lyžaře a snowboardisty. Je zde k dispozici 19 kilometrů červených a 3 kilometry modrých obtížností. Turisty přepraví dohromady 12 lanovek a vleků.

Pokud máte rádi hluboký sníh, využijte spíše Zugspitze. Oblast je velice známá také díky akcím, které se tu často konají. Proslavilo jí například Světový pohár Mezinárodní federace, každoročně se tu pak konají skoky na lyžích. V roce 2011 se tu dokonce konalo Mistrovství světa FIS Alpine Ski.

Také o zábavu je v celém areálu postaráno. CO se týče zimních sportů, je zde v nabídce halfpipe, juks, SEtables nebo slides ve Snowpark Zugspitze. Další služby jsou pro areál samozřejmostí. Nabízí lyžařské školy a školky pro vaše ratolesti, půjčovnu lyží a snowboardů, ski servis nebo širokou škálu restaurací a barů. Ubytování je příjemné a luxusní, zákazníkům také nabízí služby wellness.

Také v letních měsících je oblast skvělým typem pro dovolenou. Okolní města nabízí spoustu kulturního využití. Nádherná horská příroda skýtá také spoustu možností. Můžete si zde užít vysokohorské turistiky nebo cyklistiky.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno