Hasliberg Panorama 1.jpg
Hasliberg Panorama 1.jpgmrgeebee / Foter

Skiareál Hasliberg

Jedno z nejoblíbenějších lyžařských středisek nás, Čechů ve Švýcarsku. Bohatá, samostatná země sice nemá mnoho areálů, kde by si turisté mohli užít sněhu a aktivit s ním spojených. Ostatním Evropským střediskům však může konkurovat ve službách a luxusu. Hasliberg se nachází v údolíčku Haslital. Je souměstím čtyř vesnic Wasserwendi, Goldern, Reuti a Hohfluh. Výborná je také poloha v dostupnosti střediska. Je totiž dopravně propojeno s nedalekým větším městem Meiringen.

Můžete se z Haslibergu do Meiringenu dostat také kabinkovou lanovkou. Místo je jako stvořené pro rodinné dovolené. Je označeno švýcarskou pečetí kvality „ Familien willkommen“. Už tento fakt napovídá tomu, že je zde mnoho aktivit pro děti, snowboardisty, ale samozřejmě jako lyžaře. Pokud budete stát na nejvyšším bodu střediska, ocitnete se v nadmořské výšce 2 430 metrů nad mořem.

Hasliberg Panorama 2.jpg
Hasliberg Panorama 2.jpghabi / Foter

Hasliberg je součástí lyžařského střediska Meiringen – Hasliberg. Celkově příchozím nabízí 60 kilometrů sjezdových tratí. Své znalosti mohou nejen lyžaři vyzkoušet na 18 kilometrech sjezdových tratí, které jsou lehké obtížnosti, tedy zelené a modré. Dále mohou využít 36 kilometrů červených sjezdovek. Pro odvážlivce a milovníky adrenalinových zážitků je zde k dispozici 6 kilometrů černých sjezdových tratí.

Na nejvyšší bod střediska Hasliberg vyveze turisty dohromady 17 vleků. Z toho 8 kotvových vleků, 4 sedačkové a 5 kabinkových lanovek. Zábavu zajistí snowpark pro snowboardisty, kde je připraveno spoustu překážek skokánků. Pro ty nejmenší z nás je zde k dispozici kids – park se zkušenými lyžařskými instruktory, kteří se o vaše ratolesti dobře postarají. Další zimní aktivitou je například oblíbená jízda na sáňkách, která je možná na sáňkařské dráze. Turisté mohou využít také bruslařských ploch.

Pro milovníky běžkování je zde 35 kilometrů běžeckých tratí. Trasy vedou krásnou horskou okolní krajinou. Jedinou nevýhodou jsou poplatky na běžeckých tratí. To je ale kompenzováno zařízením ve formě převlékáren a sanitárních zařízení. Nevšední zážitek rozhodně prožijete v Gadamu, kde se nachází 5 kilometrů dlouhá osvětlená běžecká trať. Nejkrásnější výhled si užijete mezi Bidmi a Lischen.

Nejen v zimě, ale i v létě je oblast hojně turisticky navštěvovaná. Zajímavostí je nedaleké muzeum Sherlocka Holmese v Meiringenu, které je veřejně přístupné. Toto muzem je situováno v malém kostelíčku. Horská příroda také nabízí spoustu jiných letních aktivit, jako je horská turistika nebo cyklistika. Turisté mohou vyzkoušet také horolezectví a spoustu dalších aktivit.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno