Lidé si musí odpočinout. A za odpočinek či takové to vyvedení z každodenního světa, každý považuje něco jiného. Pro někoho je to jen povalování v posteli, ale jiný si rád udělá výlet, kde něco nového zažije a uvidí. Ať již hledáte jedno či druhé, lyžařské zájezdy do Alp splní sny každému z vás.

Kam se vydat?

Alpy, to je veliký komplex hor, které sahají do více států. Proto je někdy obtížné najít tu správnou destinaci tak, aby vám vyhovovala. Ale na druhou stranu můžete do Alp jet několikrát a stále budete poznávat něco trošku jiného.

Mnozí si vybírají rakouské Alpy, protože jsou k nám blíže a tudíž něco ušetříte na dopravě. Navíc v Rakousku najde spoustu míst, která jsou méně náročná, tak můžete vzít sebou i své děti.

Jeden ze zajímavých destinací na lyžařský zájezd může být Sigmundsberg. Neboli v lehkém překladu také Zikmundovy hory. Místo je zajímavé právě proto, že se nachází velice blízko známého poutního místa Mariazell. To znamená, že když už vás budou bolet nohy z lyžování, tak můžete navštívit toto velmi pěkné městečko.

Mezi další střediska můžete zařadit i Achensee. Jedná se o středisko, které nabízí spoustu výhod pro své klienty. Vyznačuje se především zdravým klimatem, příjemný prostředím a také mnoha sportovních množností a zároveň se může chlubit umírněnými cenami. Kromě klasických lyží, můžete ze skříně vytáhnout i běžky, jelikož tento areál má spousty kilometrů udržovaných stop. Nechybí zde ani atrakce, jako je sjezdovka s boulemi. V okolí naleznete nejen pohodové kopečky, které by zvládly i děti, ale také náročné kopce s vysokým převýšením. Když vaše ratolesti ještě lyžovat neumí, tak to není problém, protože zde si mohou užívat sníh naplno i bez lyží a to třeba na sáňkách, protože v tomto středisku naleznete pět drah, kde mohou využít sáňky, co dostaly pod stromeček.

A pokud byste raději navštívili jinou zemi, než je Rakousko, tak si udělejte výlet do světoznámých Dolomitů, což je obrovské lyžařské středisko v Itálii.

Vrchol s nejkrásnějším panoramatem v Dolomitech je Kronplatz. Toto středisko je na předním místě nejen v Itálii, ale i po celé Evropě. Jedná se sjezdovky, které bývají perfektně upravovány a jsou vybaveny rychlými kabinkami, abyste si mohli užít co nejvíce sjezdů. Zde se mohou uspokojit i profesionálové, protože převýšení může být až tisíc tři sta metrů.

Jak lyžování zpestřit?

Na většině lyžařských středisek je mnoho malebných hospůdek, kde se můžete nejen jít ohřát, ale také nasytit. Kromě toho střediska jsou většinou posazena v okolí zajímavých míst, takže když se vám bude zdát, že máte lyžování dost, tak můžete navštívit některé malebné městečko. Anebo pokud vám bude už opravdu zima, tak přímo z lyží si můžete dát teplou koupel v jednom z mnoha termálních koupališť, kde si nejen odpočinete, ale také si pořádně prohřeje tělo. Navíc mnoha termálních koupališť mají léčebné účinky.

Udělejte si krásný zájezd do Alp, kde si můžete kromě lyžování užívat i mnoho jiných atrakcí.