Zimní dovolená? V Salcburku!

By: Ian Gratton

Mnoho lidí má rádo zimu a v tomto období si také dělají různé výlety či dovolené na hory, aby si užili nejen zimních sportů, ale také krásný pohled na zasněžené vrcholy. Jedna z oblíbených destinací je také Salcburk.

Proč je pro nás Salcburk a jeho okolí tak oblíbené?

Okolí Salcburku nám nabízí mnoho možností, už jen protože je Salcburk velice známé a opravdu nádherné měst. Můžeme si zde užít velkého množství sjezdovek, což rozhodně přivítají lidé, kteří si rádi užívají zimní sporty. Avšak své si zde najdou i labužníci, kteří mohou ochutnat znamenitou kuchyni, která vás určitě nezklame. Samozřejmě, že zde najdete i pestrou škálu ubytování.

Které střediska v okolí Salcburku patří mezi oblíbená?

V okolí Salcburku najdete mnoho zajímavých a pěkných míst a samozřejmě, že i mnoho sjezdovek.

Jeden z oblíbených cílů je Zell am See – Kaprun, což je oblast, kde je nádherně, ať tam jedete v jakémkoliv ročním období. Pro mnohé je tato oblast dovolená snů, jelikož se vám nabízí krásný pohled na malebnou přírodu – jezera, ledovce. Můžete zde strávit dovolenou lyžováním i turistikou, a když toho budete mít dost, tak si můžete jít odpočinout do jednoho z wellness chrámů.

Dalším zajímavým regionem je Hochkönig, jehož součástí je Ski amadé, což je největší centrum pro milovníky lyžování v celém Rakousku. Můžete si zde užít nejen vysoký počet sjezdovek, které jsou vybaveny dvě stě sedmdesáti moderními lanovkami a vleky, které vám dovolují užívat si zimu v právem slova smyslu. Navíc je vám nabídnuto 6 700 výškových metrů, z kterých se můžete unášet krásným podhledem na panorama okolních vrcholků.

Další lyžaři oblíbenou oblastí je Saalbach. Jedná se o velmi velké centrum, které je perfektně vybaveno na příliv lyžařů. Naleznete zde mnoho sjezdovek, které mají velmi moderní lanovky i vleky. Na své si přijdou i ti, kteří dají před lyžemi přednost snowboardu. A pokud budete sportem unavení, tak si můžete vychutnat bezstarostné posezení, ve kterém také můžete dodat energie v podobě nějakého občerstvení.

Jak se do Salcburku mohu dostat?

Jelikož je Salcburk a jeho okolí oblíbenou destinací v jakémkoliv počasí, tak se do něj pořádají i zájezdy, což znamená, že jednou z možností je nechat se zde dovést autobusem. Avšak pokud vám nebude termín vyhovovat, tak můžete vzít své vlastní auto, Salcburk není až tak daleko a klasický řidič nebude mít problém zde dojet. Samozřejmě, že někteří lidé také využívají sítě vlaků a dokonce se lze dostat i letecky, takže navštívit toto malebné městečko a jeho okolí není žádným problémem.

Salcburk a jeho okolí je velice krásné a oblíbené, a proto byste měli tuto destinaci navštívit i vy.