By: Adam Kubalica

Jste horolezec tělem i duší? Zdoláváte rádi překážky? Pak si přijeďte užít dobrodružství Via Ferraty, kdy budete obklopeni nádhernou krajinou a Česko-Německými pískovcovými skalami. Zažít můžete výstup pomocí ocelových lan a stupaček.

Užijte si adrenalinový zážitek s instruktorem, kdy vám bude zapůjčeno veškeré technické vybavení. Vystupte po železných cestách v Českosaském Švýcarsku, překonejte jak traverzy, strmé výšvihy i skalní trhliny.

Program je udělán tak, aby byl maximálně bezpečný, své zážitky si můžete zdokumentovat ve formě fotografií. Otestujte si svou nadpozemskou zdatnost a vydejte se do nadpozemských výšin. Kochejte se nádhernou přírodou.

Výhled, který vás čeká tam nahoře, skutečně stojí za to. Absolvujte i vy dobrodružný výstup na pískovcové skály v Českém Švýcarsku. Naučíte se co je potřeba znát při pohybu na Via Ferratách. Díky nim totiž překonáte příkrou stěnu, traverzy, strmé výšvihy i skalní štěrbiny.

O vybavení se nemusíte starat, protože to vám bude zapůjčeno. Po domluvě si můžete objednat i fotografa. O vybavení které nezklame, se vám postará průvodce se svým týmem. Instruktor je schopen vždy poradit a podat pomocnou ruku. Nemusíte se ničeho bát. Vzít sebou můžete i své děti po konzultaci s ním.

Českosaské Švýcarsko je oblastí, která se rozkládá mezi Děčínem a Pirnou a která se nachází po obou stranách Labe. V této oblasti najdete skalní hřebeny, kaňony, pískovcové věže a stolové hory. Vidět můžete také třetihorní vyvřeliny a zde kraluje nejvyšší hora Národního parku České Švýcarsko a to Růžový vrch, který leží 619 metrů nad mořem a který je Národní přírodní rezervací.

Součástí jsou pak pralesové ekosystémy. Okouzlí vás také památky lidové architektury roubených a hrázděných domů. Pokud máte rádi adrenalin a krásy kraje českého, tak pojďte do toho a užij te si nádherného výstupu.