Italské Dolomity jsou rájem pro všechny lyžaře a to jak pro běžkaře, tak i pro ty, kdož rádi sjíždějí svahy. Lyžařské středisko Aprica leží mezi 1182 až 2300 metrů nad mořem. Toto středisko se nachází v regionu Lombardie, což je západně od velmi známého střediska Passo Tonale a leží nedaleko hranic se Švýcarskem, St. Moritz.

K dispozici mají lyžaři 50 km sjezdovek a ty jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i pro náročné lyžaře. Vyjet svahy můžete pomocí lanovek, které vás vyvezou až do výšky 2 300 metrů nad mořem. V Lombardii a severní Itálii, patří Aprica mezi nejznámější a nejvyhledávanější střediska.

Výhodou je fakt, že se zde lyžaři dočkají velmi mnoho slunce a také kvalitních a udržovaných sjezdovek a proto si také dobře zalyžují. Pokud se sem chystáte, tak je dobré vědět, že na začátku a na konci sezóny, nemusejí být otevřeny všechny vleky v tomto lyžařském středisku. Omezený je v této době také provoz skibusů, které vás odvezou z hotelu přímo na místo. Skibusy jsou čistě v režii lyžařského střediska.

Než na toto místo vyrazíte, ujistěte se o tom, zda je lyžařské středisko v provozu, protože by se mohlo stát, že tomu tak nebude z důvodu nedostatku sněhu. Vyrazit si do těchto míst můžete s cestovní kanceláří, která vám zajistí dopravu a ubytování. Můžete se sem ale také vydat na vlastní pěst.

Každopádně italské Dolomity jsou rájem pro lyžaře, a pokud patříte mezi ty, kdož si za kvalitním lyžováním, které bude plné slunečních paprsků, vyrazí klidně i dál a to za hranice několika zemí, pak se do těchto míst určitě vydejte i vy. Uvidíte, že se vám bude líbit jak kvalita sjezdovek, tak velké množství slunečních paprsků, které vás na sjezdovce budou hřát, ale i ubytování v těchto místech vám bude příjemné. Hotely a penziony jsou skutečně na úrovni.