Lyžování v Itálii

By: Greenland Travel

I když máme u nás v Čechách krásná místa, která přímo lákají k tomu, abychom je navštívili a užili si zde zimních radovánek, i tak se spousta z nás chystá do hor za hranice. Velmi oblíbená místa jsou v tomto ročním období Rakousko a Itálie, kde jsou pro vás připraveny nádherné sjezdovky.

Počasí je zde mnohem přijatelnější, než u nás a tak se jedná o místa, která jsou lyžaři hojně navštěvovaná. Přijeďte si užít kromě mrazem ošlehaných tváří také horského sluníčka. O to v Itálii jistě není nouze.

Oblíbeným místem jak lyžařů, tak i snowboardistů, je 50 kilometrů sjezdovek ve ski a reálu Aprica. Ten patří k nejznámějším střediskům v Itálii, kam lidé jezdí lyžovat. Vydat se sem můžete na vlastní pěst nebo s cestovní kanceláří. Přijeďte si zalyžovat do moderního ski areálu, který nabízí ideální podmínky pro ty, kdo jednak teprve začínají a to ať už s lyžováním, nebo se snowboardem, ale vhodné je toto místo také pro zkušené lyžaře, kteří si chtějí užít parádní jízdu. Co zde najdete? 50 kilometrů sjezdovek, 23 kilometrů modrých sjezdovek, 18 kilometrů červených sjezdovek a 9 kilometrů černých sjezdovek. Dostat na vrchol hor se můžete pomocí dvou kabinkových a 6 sedačkových lanovek, 5-ti vleků.

Pokud neholdujete sjezdovým lyžím, ale máte raději upravené běžkařské trasy, tak i ty jsou vám zde k dispozici. Projedete se po nádherné krajině, kde jsou upravené stopy.

Máte rádi snowboard? Pak určitě navštivte Snowpark, kam vás Skibus odveze zdarma. Díky umělému zasněžování, jsou zde perfektní sněhové podmínky. Pokud se na toto místo vydáte na začátku, nebo na konci sezóny, tak nemusí být otevřeny všechny vleky, které středisko nabízí. I tak si ale určitě přijdete na své. Budete na čerstvém horském vzduchu a načerpáte nové síly při činnosti, která vás baví.

Itálie a její hory jsou balzámem pro vaši duši.