Boží Dar a lyžování

By: Indrik myneur

I když je Boží Dar jen malé městečko, které má necelých 200 obyvatel, i tak je tu velmi rušno a to hlavně v zimních měsících. Jestliže máte možnost sem zajet, tak to určitě udělejte. Užijte si zde lyžování, bobování a jízdě na snowboardu.

Najdete tu spousty hotelů a penzionů, kde se můžete ubytovat. Boží Dar je navíc kousek od Klínovce a tak si můžete zalyžovat jak tam, tak i tam. Ve většině hotelů jsou hostům k dispozici bezplatné Skibusy, které je odvezou až na Klínovec. Jak na Božím Daru, tak i na Klínovci je hned několik sjezdovek a to jak pro zkušené lyžaře, tak i pro začátečníky. Jsou tu samozřejmě také sjezdovky pro děti.

Krušné hory nabízejí vlídné a příjemné prostředí, kde je zima pravou zimou a kde si zimních radovánek skutečně užijete.  Vydejte se i vy do nejvýše položeného města v Krušných horách a užijte si čerstvého vzduchu a romantické přírody.

I když je toto místo navštěvováno hlavně v zimě, tak i v jarních a letních měsících, vám má co nabídnout. Můžete zde projít stovky kilometrů značených turistických tras a projet spousty cyklotras. V obci je pak také tenisový kurt, prodejní hala, infocentrum a vlastivědné muzeum. Kousek to pak máte do Německa, kam si můžete vyrazit za nákupy.

Přímo na Božím Daru najdou děti zábavnou Ježíškovu cestu a ta má dva okruhy. Malý je pro nejmenší děti a ten je dlouhý 5,6 km, delší, který je vhodný pro větší děti, je potom určen zdatným jedincům a měří 12,9 km. Cesta má 13 zastávek s domečky a na každém z domečků je jeden úkol, který mají děti splnit. Pokud pak své úkoly splní a odevzdají na určeném stanovišti, čeká na ně odměna přímo od Ježíška a nemusí to být nutně jen na Vánoce. Může to být daleko dříve, nebo naopak později.

Krušné hory jsou místem lákavým a proto jej navštivte i vy, protože se vám zde bude určitě líbit. Jde o místo velmi krásné.