By: Jarosław Pocztarski

Milujete nádhernou přírodu a láká vás to pod Tatrami? Láká vás okolí nabité aktivitami? Pak si zajeďte do Bešeňové. Bešeňová nadchne v létě i v zimě. V létě si užijete turistiku, zábavu a adrenalin, v zimě skvělých lyžovaček, nebo můžete jen vypnout a užívat si horké, léčivé vody.

V Bešeňové jsou oblíbené termální lázně. Akvapark Bešeňová, nabízí ohromné množství vodní zábavy, jsou zde tobogány, atrakce s termální a samozřejmě také léčivou vodou. Areál funguje po celý rok. Nedaleko je pak další akvapark, a to Tatralandia.

Bešeňová leží v blízkosti jak Nízkých, tak i Vysokých Tater. Pokud si přijedete zalyžovat, máte v blízkosti lyžařské areály Jasnou, Žiarskou dolinu, Opalinsko, Závažnou Porubu, Žiarce, či Pavčinu Lehotu. Kromě lyžařských vleků je vám ve všech těchto střediscích k dispozici upravená běžecká trať.

Abyste dostali nejlepší slevy na vleky a do akvaparku, pak si zakupte Gopassy přes internet za 2 eura.

Tatry jsou nádherné jak v létě, tak v zimě. Pokud se rozhodnete pro letní návštěvu, tak máte možnost navštívit opravdu nádherná místa. Přáno je pěší turistice, můžete si vyjet lanovkou, projít nádherné kouty a vypravit se kamkoliv do míst, která k tomu lákají. Tatry vám určitě mají co nabídnout.

Milujete kola? Rádi bruslíte na inline bruslích? Pak je jasné, že si zde přijdete na své a kdo si pak přijde také na své, jsou houbaři. Do Tater se chodí pro neuvěřitelné úlovky. Škoda jen, že se houby nesmí sušit v hotelu a že musíte hledat jinou možnost a k sušení využít třeba vaše auto.

Co se týká výletů, tak se zde nemůžete v žádném případě nudit a pokud zde chcete trávit dovolenou, máte jedinečnou šanci každý den poznat něco jiného a objevit novou, krásnou a nedotčenou přírodu. Tatry jsou neskutečně krásným místem. Nevýhoda ale je, že je tu vše hodně drahé, proto si sebou vezměte raději více peněz.