Počasí v posledních dnech a týdnech začíná konečně připomínat zimu i v naší republice. Pro většinu z nás je to znamení, že je ten pravý čas na zimní dovolenou na horách. Vybrat tu správnou lokalitu většinou neznamená problém. Všichni máme oblíbené svahy a destinace.

20150129224040Problém ale může nastat při přepravě na samotné hory z místa bydliště. Taková přeprava bývá každoročně dost nepohodlná. Pokud jedete na hory s rodinou, počet členů se může zvyšovat, je tedy zapotřebí vzít více vybavení, oblečení a také lyží. A právě lyže se do aut skládají nejhůře. Jak přepravit lyže, aby neobtěžovaly uvnitř?

Lyže nepatří do auta, ale ven

Je si vzpomeňte, jakým způsobem každoročně převážíte své lyže v automobilu. O pohodlném a bezpečném uložení v drtivé většině případů rozhodě nemůže být řeč. Lyže mnohdy prochází středem auta a končí u řadicí páky. Řidiči tak mohou bránit v pohodlném řazení. Nebo prochází automobilem po boční části. Tady zase brání rychlému výstupu z automobilu v případě potřeby. Lyže zkrátka do interiéru automobilu nepatří, pokud se zcela nevejdou do úložného prostoru. Využít můžete klidně karoserii automobilu pro převoz lyží. I na ní se dají převážet lyže naprosto bezpečně a navíc pohodlně. Stačí jen správě vybrat nosiče lyží na auto.

Samozřejmě myslíme na střechu

Pokud se bavíme o tom, že pro převoz lyží lze využít i karoserie automobilu, samozřejmě máme na mysli nosiče lyží na střechu. Doby, kdy se lyže vázaly na střešní konstrukce klasickým tažným lanem nebo napínacími lanky s hákem už jsou dávno pryč. Moderní nosiče lyží zajistí při převozu maximální bezpečí lyží a především to, aby lyže po celou dobu jízdy automobilu zůstaly na svém místě a ani se nepohnuly. Jedná se o nosiče, přímo typizované pro převoz lyží. Lyže se do nich dají velmi snadno nasadit, důkladně uzamknout a pak také snadno vyjmout. Existuje mnoho různých variant nosičů, podle počtu členů v domácnosti. Výjimkou nejsou ani nosiče pro 6 párů lyží.