Konečně nám na horách napadl sníh, a tak si milovníci zimních sportů mohou plně užívat svůj koníček. Avšak lyžování není jen perfektní sport, ale také dobrá příležitost k onemocnění, a proto bychom měli myslet na to, co máme na sobě.

Hans / Pixabay

Dobrá bunda je základ

Pokud jedete na hory lyžovat, tak kromě lyží je povinnou výbavou kvalitní bunda. Je nutné, aby vaše bunda měla co největší vodní sloupec, protože na horách je důležité, ať vám bunda nepromokne. Navíc je důležité, aby bunda byla opravdu teplá, avšak na druhou stranu je velkou výhodou, když má bunda otvory v podpaží, které lze rozepnout, a mohou větrat, když zrovna sportujete, protože i u lyžování se může člověk pěkně zapotit,

Zateplené kalhoty jsou pro každého

Někteří mají dojem, že zateplené kalhoty patří pouze dětem, avšak pravdou je, že jsou vhodné i pro dospělé. Rozhodně si neuděláte ostudu, když na hory pojedete lyžovat v zateplených kalhotách, naopak když zvolíte správnou kombinaci, tak budete velice moderní. V podstatě jsou zateplené kalhoty plně praktické. Jednak vám také nepromoknou, ale zároveň jsou dost vrstvené, takže vás vaše pády nebudou tolik bolet.

Když prádlo funguje

Abyste byli opravdu v teple, tak mnohdy vrstvíte více věcí na sebe. Někteří se dokonce vrací ke klasickým punčochám. Někteří tvrdí, že na hory na lyžování je nejlepší funkční neboli termo prádlo. Výhoda funkčního prádla spočívá v tom, že dokáže odvádět pot od těla. Takže se pot rychle odpaří a vy jste pořád suší. Protože pot ochlazuje tělo, a tak díky němu můžeme mrznout, je právě toto prádlo při sportu opravdu velice vhodné a efektivní. Kromě toho je vyrobeny ze speciálního materiálu, který je velice pohodlný.

Čepice, rukavice a šála

Někteří si myslí, že když si na hlavu dají helmu, tak je dostatečně ochrání a čepici nepotřebují. Záleží na tom, jakou přilbu máte, avšak vždy je dobré mít čepici aspoň u sebe. Protože se může stát, že si mezi lyžováním uděláte pauzu, sundáte helmu a hned vás ofoukne a můžete být nemocní. A když máte nějakou tenkou čepici v kapse od bundy, tak si jí natáhnete a jste chránění. Další věcí jsou rukavice, které by měly mít také nejlépe nepromokavé. A v případě, že raději volíte klasické rukavice, tak si rozhodně vezměte nějaké náhradní. Šála už je téma samo o sobě, protože když jedete na lyžích, tak šála vlaje, a tak vám může zavázat, ale když máte kvalitní bundu, tak šálu už nebudete potřebovat.

I boty musíme mít sebou

Když si jedeme na hory zalyžovat, tak musíme mít i správnou obuv. Někteří hned jedou v botách na lyže, avšak je to velice nepohodlné a nezdravé, protože jsou to těžké boty. A když sebou berete obuv, tak myslete na to, aby šlo o vysoké a zateplené boty.

Na sníh se těšilo mnoho milovníku zimních sportů. Avšak abyste si mohli užívat své koníčky, měli byste na ně mít správné vybavení.