Češi nedají na dovolenou na horách dopustit a za zimní lyžovačkou míří každoročně miliony lidí. Překvapivě však často riskují a vyráží do zahraničí bez pojištění. Počáteční úspora může však nakonec pobyt na horách výrazně prodražit, ať už v souvislosti s vlastním zraněním nebo zraněním někoho jiného. Cestovní pojištění a pojištění odpovědnosti za škodu tak rozhodně nepatří k „vyhozeným“ penězům.

nahorach.cz_online_ergo_cz_nahledovy

Zranění v cizině není levná záležitost

K populárním destinacím patří rakouské Alpy. Za denní pobyt na ARO v Rakousku pacient zaplatí cca 50 tisíc korun. V případě transportu vrtulníkem částka vyšplhá na dvojnásobek. Operace otevřené nebo jiné komplikované zlomeniny vychází na 300 až 400 tisíc korun, ambulantní ošetření zlomené ruky (s následnou operací v České republice) vyjde na necelých 30 tisíc. Proti cestovnímu pojištění neobstojí ani argument v podobě kartičky evropského pojištění, protože v horských oblastech fungují především soukromí lékaři, jejichž zákroky si platí pacient sám.

nahorach.cz_online_ergo_cz_01

Na sjezdovce se může stát ledacos. Například situace, kdy lyžař vrazí do jiného lyžaře, jsou na denním pořádku. Pokud svou vinou způsobíte zranění další osoby, bude po vás vymáhat odškodnění. A opět pravděpodobně půjde o nemalou částku, kterou hravě vyřeší pojištění odpovědnosti.

nahorach.cz_online_ergo_cz_02

Jak vybrat cestovní pojištění, na které se můžete spolehnout?

Cestovní pojištění nabízí množství pojišťoven. Produkty se liší cenou, krytím či asistenčními službami. Chcete-li ušetřit spoustu času i peněz, sjednejte cestovní pojištění online. Vyberte si pojišťovnu, která vám nabídne optimální poměr ceny a kvality. Díky kvalitnímu cestovnímu pojištění zažijete dovolenou bez zbytečných starostí.

Stále váháte nebo vám něco není jasné? Přečtěte si odpovědi na nejčastější otázky k cestovnímu pojištění.