První prognózy o letošní zimě slibují, že by mohla přinést dostatek sněhových srážek a horská střediska budou lákat na optimální podmínky. Nastávající lyžařská sezóna by tak mohla patřit k těm úspěšnějším a snad na tom nic nezmění ani epidemiologická opatření. Někteří se spokojí s pohostinností českých SKI resortů, náročnější lyžaři jistojistě zamíří do Alp.

Abyste si dny plné lyžování užili bez vrásek ze starostí o bezpečnost a zdravotních komplikací, nechte si otevřená „zadní vrátka“ v podobě kvalitního pojištění. Cestovní pojištění a covid 19 jsou garancí, že vás na horách nezaskočí úraz, ztráta dokladů, nemoc nebo jiná nepříjemnost. Pojistka od ERGO všechny tyto trable s přehledem vyřeší.

Pohodové lyžování kdykoliv a kdekoliv

Pojištění do zahraničí vám může doslov zachránit krk. Nezklame ani v případě, kdy byste onemocněli koronavirem a uhradí za vás veškeré náklady na lékařské ošetření, stravu i ubytování. ERGO pojišťovna poskytne nad rámec pojistných podmínek případná pojistná plnění z léčebných výloh i v zemi nebo oblasti, kam správní orgán doporučil necestovat v souvislosti s pandemií onemocnění COVID 19. Podmínkou je, že pojištěný dodržel místní pravidla určená pro vstup na území cizího státu, či konkrétní oblasti.

Pozor na karanténu

Výjimkou jsou opatření spojená s karanténou, do které byste se dostali, pokud byste měli kontakt s pozitivní osobou, ale sami nemocí neonemocněli. Pak mějte na paměti, že další náklady na pobyt, ubytování, stravování, náhradní dopravu a ostatní náklady vzniklé bezprostředně v souvislosti s prodlouženým pobytem z důvodu karantény cestovním pojištěním pokryty nejsou.

Cestovní pojištění s covid formulí lze pořídit on-line formou. Stačí uvést začátek a konec dovolené, destinaci i počty osob a interaktivní formulář vám vygeneruje smlouvu a částku k uhrazení. Ke každé online smlouvě je zaslána SMS s číslem smlouvy a kontaktem na asistenci.