Už druhý rok nezbývá nic moc jiného než si začít plánovat dovolenou v Česku. Vůbec z toho ale nemusíte být smutní, protože i vy si jistě najdete nějaký ten kus naší země, který vám má co nabídnout. Nemusí to být zrovna všemi navštěvovaná Praha, jižní Morava nebo Krkonoše.

Kam se letos vydat? Hlasujeme pro jižní Čechy spolu s klenotem v podobě Českého Krumlova. Český Krumlov je tradičně plný turistů, ubytování v jižních Čechách přímo v Krumlově bývá obsazené dlouho dopředu. Letos je však všechno jinak a domácí návštěvníci by toho měli využít.

Krumlovský hrad a zámek i zdejší divadlo

Dovolená v jižních Čechách by určitě nebyla kompletní bez návštěvy Českého Krumlova. Tato renesanční perla se chlubí hlavně svým zámkem, který tvoří dominantu města. Velmi zajímavé je však i barokní divadlo s otáčivým hledištěm, jež je součástí zámku.

Užijete si ovšem i prosté procházky centrem města, kolem radnice, kašny s morovým sloupem i obří galerie moderního umění Egon Schiele Art Centrum. Cestou nezapomeňte ochutnat některou z místních pochoutek – koblihy, bramborové speciality, různě upravené ryby.

Navštivte nejkrásnější český zámek

Zhruba 30 km od Českého Krumlova se nachází zámek Hluboká nad Vltavou, pokud si tedy zařídíte ubytování v Českém Krumlově, určitě si sem udělejte výlet. Dech beroucí zámek se objevil v mnohých českých pohádkách včetně Jezerní královny, Šípkové Růženky, Pyšné princezny nebo modernější Tři Bratři.

Užijte si jižní Čechy aktivně

Takový krumlovský Penzion Pohoda však může být skvělou volbou také pro ty, co si chtějí užít spíš aktivní dovolenou než chození po památkách. Krumlov je vynikajícím výchozím bodem pro sjíždění Vltavy. Daleko to nemáte ani na Šumavu, kde si užijete cyklistiku a turistiku.

Jižní Čechy prostě a jednoduše mají co nabídnout. Najděte si své ubytování na Hotel.cz a připravte se na letní sezónu. I v Česku může stát za to!