Kde si v Česku užít tu pravou zimní pohádku s dostatkem sněhu a sluncem zalitými sjezdovkami? Přece v našem nejvyšším pohoří, v Krkonoších. Ty prostě nikdy nezklamou, tak na nic nečekejte a naplánujte si své datum pobytu.

Ubytování v Krkonoších je třeba rezervovat s předstihem, chce sem každý. Jestli tedy hledáte ekonomickou variantu zimní dovolené, rovnou zapomeňte na termíny kolem Silvestra. Raději se vyhněte také únoru, kdy začínají jarní prázdniny v některých regionech ČR. Ideálním obdobím je prosinec ještě před Vánocemi, nebo pak leden.

Za celodenní lyžování se musíte také pořádně odměnit

Jsou dva typy lyžařů. Jedni tráví čas od rána do noci na sjezdovce, přijeli primárně za sportem. Těm je vlastně docela jedno, kde se ubytují, jejich dovolená v Krkonoších je prostě primárně o lyžování.

Druhá skupina lyžařů si ovšem jede hory užít se vším všudy, to znamená i s alkoholem a odpočinkem. Ostatně, ono není vůbec špatné najít nějaký kompromis – dny trávit na sjezdovce a večery v sauně či ve vířivce. Naštěstí je dost penzionů, které wellness pobyty v Krkonoších nabízí. A to ať už se rozhodnete pro Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn nebo Harrachov.

Polopenze, bazén, sauna a fitko

Přesně tohle je kombinace ideální pro zimní pobyty. Polopenze je skvělá, ráno si dáte snídani, večer se také najíte, přes den jste stejně na sjezdovce, takže oběd v hotelu by byl jen přítěží. S neomezeným vstupem do bazénu, sauny a fitness centra se v klidu rozhodnete, jak strávíte svůj večer. Pěkným bonusem bývá třeba ještě light inclusive nápoj ve večerních hodinách, abyste si mohli dopřát pivo, víno, kávu, čaj či jiné nealko nápoje.

Zní to jako sen? Ano, taková je zimní pohádka. Rezervujte si svoje ubytování v Krkonoších na Hotel.cz. Tahle zimní dovolená bude určitě stát za to.