Pokud plánujete prodloužený víkend plný odpočinku, případně prahnete po lázeňském týdenním pobytu, v České republice si máte z čeho vybírat. V první řadě záleží na tom, jestli plánujete řešit nějaké zdravotní obtíže léčebnými procedurami, nebo hledáte pouze místo pro několikadenní relaxaci. V následujících řádcích vám představíme lázně, které vás rozhodně nezklamou.

lázně si zaslouží značnou pozornost, dokonce i ty, o nichž jste možná doposud ještě neslyšeli.

Lázně Bělohrad

V podkrkonošské oblasti se nachází Lázně Bělohrad, které poskytují lázeňskou péči více než sto let. Pomáhají především pacientům s problémy pohybového ústrojí, stejně tak jsou vhodné pro ženy s gynekologickými potížemi, případně pro jedince s neurologickými a kožními onemocněními. Co se týče procedur, využívají se především slatinné procedury, dále pak kinezioterapie, masáže, koupele, termoterapie, elektroterapie, fototerapie i oxygenoterapie.

Lázně Darkov

V severovýchodní části České republiky jsou Lázně Darkov. V podstatě se jedná o jedny z nejstarších jodových lázní v celé Evropě, přičemž k léčbě pohybového, nervového i oběhového ústrojí používají přírodní léčivou vodu jodobromové solanky. Lázně Darkov, které jsou rozdělené na dvě léčebná zařízení, najdete přímo ve městě Karviná. Připraven je původní lázeňský areál Historické Lázně Darkov a ještě k němu přibyl moderní komplex Rehabilitační sanatorium.

Lázně Teplice

Výbornými výsledky léčby se mohou pochlubit Lázně Teplice, které se zařadily mezi špičku v takzvané pohybové medicíně. Do lázeňských zařízení míří i profesionální sportovci. Lázně Teplice se specializují na onemocnění pohybového aparátu, nervového systému i cévní soustavy. Obrovským tématem posledních měsíců je post-covidový syndrom, na který se Lázně Teplice také zaměřují.

Největší výběr lázeňských pobytů najdete na Spa.cz. Stačí si jen vybrat lázně a vyrazit za odpočinkem.