Chystáte se letos na hory? Přemýšlíte, kam s přáteli či rodinou vyrazit na lyže? Co takhle Alpy? Ty jsou zaručeně tou nejlepší zimní dovolenou pro každého. Rodiny s dětmi, mládež, milovníci běžek či rychlé sportovní jízdy si v alpských zemích přijdou na své. Pokud si pravdu chcete vychutnat hory i lyžování, Itálie je tou pravou volbou.

V posledních letech je lyžování v Itálii stále vyhledávanější. Lyžování v italských Alpách se těší velké oblibě díky vysoké kvalitě a nízkým cenám za ubytování. Během pobytu vyrazte do některé z místních horských chat či restaurací, kde si můžete pochutnat na vynikajících italských specialitách za poměrně nízké ceny.

Lyžování v italských Alpách

Lyžařské terény v Itálii jsou typické především svou rozmanitostí a pestrostí. Většina italských skiareálů je situována na jižní straně východního výběžku Alp, díky čemuž je zde zaručeno slunečné počasí a azurově modré nebe.

V italských Alpách naleznete přibližně 3 500 km sjezdovek v různých nadmořských výškách. Naleznete zde tratě všech různých úrovní, převážně však ty lehké a středně těžké. Lyžování v Itálii je tak vhodné pro začátečníky a rodiny s malými dětmi.

Italská lyžařská centra

Italové si velmi váží přijíždějících turistů, a tak do svých lyžařských center investují nemalé peníze. Můžete si tak být jisti opravdu skvělým vybavením a vysokým komfortem. Asi nejvíce vřelý vztah je patrný v lyžařských střediscích jako je Livigno, Sestriere nebo třeba Kronplatz. Téměř každý rok jsou tu rekonstruovány a modernizovány lanovky, zakládány nové sjezdovky, tak aby bylo lyžování pro přijíždějící turisty stále atraktivní.

Lyžařská oblast Dolomiti Superski, komplex sdružující 12 kvalitních samostatných vysokohorských středisek, je označována jako skutečný ráj zimních sportů. Mezi nejoblíbenější střediska patří Alta Badia, Val di Fassa, Val di Fiemme nebo Arabba/ Marmolada.

Při pořízení rozšířeného skipasu, který platí pro všech 12 oblastí, získáte možnost užívat si lyžování či snowboarding na více než 1200 kilometrech dokonale upravených sjezdových tratí.

Zábava i mimo svah

Zimní dovolená v italských Alpách nabízí spousty dalších možností jak se zabavit po lyžování či snowboardingu. Po návratu ze sjezdovky můžete vyrazit do wellness centra a uvolnit tak ztuhlé svaly.

Společně s dětmi si můžete užít příjemné odpoledne ve vodním světě nebo si zabruslit na kluzišti. Také je možné vyrazit na výlet na sněžnicích nebo vyzkoušet paragliding nad lyžařským střediskem.

Ubytování v Itálii

Nabídka ubytování v italských Alpách je opravdu široká a také velmi kvalitní. Na své si zde přijdou v podstatě všichni. Ubytovat se můžete v apartmánových domech či hotelech, kde je možné si zajistit snídaně nebo polopenzi. Pokud toužíte po soukromí, můžete využít možnosti ubytování na odlehlejších místech. Podle svých představ si tak zvolíte, jaký typ ubytování preferujete.