TOP lokalita pro rodiny s dětmi je oblast Grosser Arber v Bavorsku v Národním parku Bavorský les. Grosser Arber je vyhledávanou oblastí. Bavorský les se nachází na německé straně Šumavy.

Grosser Arber, neboli Velký Javor je místo, kde se bude líbit jak lyžařům, tak i běžkařům a snowboardistům. Pro zkušené lyžaře je zde 15 kilometrů sjezdovek a to té nejvyšší kvality.  Velký Javor má přezdívku Mont Blanc Bavorského lesa. Sjezdovky jsou tu však také pro děti, a pokud je chcete přihlásit do lyžařské školy, tak máte jedinečnou šanci svěřit je do rukou odborníků, kteří je naučí lyžovat.

Nejlepší je začít od malička. Pokud se však vaše děti budou lyžím bránit, tak je můžete vzít do Kinderparku, kde je pro ně připravená 1,2 km dlouhá bobová dráha a kde si mohou užít neskutečné zábavy a to jak děti, tak i dospělí. Večer vám pak usnou lousknutím prstu. Pokud sem na toto místo přijedete s tím, že si okolí projedete na běžkách, pak jste narazili doslova na ráj. Běžkaři zde mají k dispozici 6 tras o různých délkách a také o různých náročnostech. Celková délka tras je více jak 150 kilometrů. Na trasách je pak možno zastavit, zajít si na WC, posedět a občerstvit se.

Celkově jde o velmi krásné místo, kde si můžete vybrat jeden z dostupných hotelů. Hotely mohou být jak s wellness službami a bazénem, nebo se máte možnost ubytovat v jednoduše zařízených komfortních hotelech. Okolí je naprosto úchvatné a lyžaři si zde zcela jistě toto místo zamilují. V sezóně se zde takzvaně dveře netrhnou. Pokud jste milovníci zimních sportů, tak na toto místo zavítejte i vy. Grosser Arber je ideálním místem, kde nebudete muset hledat kompromisy, ale kde bude vše, tak jak si představujete. Přesvědčte se o tom sami. Objevte Bavorsko a Šumavu z jiného úhlu pohledu.