MonikaP / Pixabay

Každý vášnivý lyžař se celý rok těší na sezónu, až bude opět moci nazout lyžařské boty a brázdit prašan na sjezdovkách. Představte si tu bílou pohádku všude kolem a vás na sjezdovce nebo u stánku s horkým svařákem. Za chvíli je tu zima a s ní čas promyslet si, kde budete trávit toto kouzelné období. Umíte ale správně vybrat dovolenou na horách tak, aby to pro vás bylo co nejvýhodnější?

Lyžování na Slovensku

Nemusíte jezdit tisíce kilometrů, abyste si parádně zalyžovali. U našich východních sousedů se nachází úžasné hory, kde se vyřádí začátečník i profesionální lyžař. Pro ty z vás, již mají hluboko do kapsy, je tato destinace vhodnou alternativou drahých lyžařských zájezdů. Nejlepší lyžování na Slovensku nabízí například Nízké Tatry nebo Štrbské Pleso. Naleznete tu jak tratě pro sjezdové lyžování, tak i pro slalom. Slovensko též nabízí velké množství běžkařských stezek, takže ani milovníci tohoto sportu nepřijdou zkrátka.

Dovolená se skipasem nebo bez něj?

Je třeba pečlivě si rozmyslet nejen to, kam letos vyrazíme za sněhovými radovánkami, ale také jakou formu ubytování upřednostníme. Mnoho cestovních agentur nabízí lyžařské zájezdy do oblíbených destinací jako například lyžování v Alpách se skipasem. Tento typ zájezdu přináší výhodu s ohledem na vaši peněženku. Na první pohled se to nemusí jevit jasné, ale ve finále vyjde pořízení balíčku dovolené se skipasem zahrnutým v ceně levněji, než kdybyste si zaplatili pouze ubytování a skipas koupili až na místě. Navíc díky této možnosti nemusíte brát na dovolenou zbytečně velký obnos v hotovosti, jehož ztráta může značně zkomplikovat a především znepříjemnit váš pobyt. Přeci jen lyžování v Itálii se skipasem si užijete daleko více, nebudete-li si muset neustále kontrolovat peněženku.