Kašperské Hory

Kašperské Hory
Stefan Hundhammer / Foter

Plzeňský kraj rozhodně nezaostává za kraji ostatními a má rozhodně co nabídnout ohledně lyžařské a horské atraktivity. V okrese Klatovy bychom totiž mohli naleznout jedno z nejznámějších měst celého Plzeňského kraje vůbec. Tedy Kašperské Hory.

Na jejich území žije asi 1594 obyvatel. Ale v turistické sezóně se tento počet znásobí. Město se nachází v nadmořské výšce asi 730 metrů nad mořem. Spadá pod něj i několik jiných obcí. Můžeme si například jmenovat obce Červená, Žlíbek, Tuškov nebo Podlesí.

Kašperské Hory se nacházejí na jižním svahu v horské oblasti nad Zlatým a Opoleneckým potokem, které tvoří údolí Otavy. Kašperské Hory jsou již z historie známy svým nalezištěm zlata. Zlato je v jeho okolí dodnes. Samotná první zmínka o městě pochází z roku 1337. Bylo totiž založené jako hornická osada. Dolovalo se zde již zmíněné zlato. V patnáctém století zde bylo téměř 40 provozu schopných dolů a řada štol. Po nahrazené těžby zlata obchodem zlato ztratilo na významu.

Současná doba je pro město opět časem rozkvětu. Turistický ruch napomáhá městu a to se tak může rozvíjet. Je to také tím, že město, ale i jeho okolí má co nabídnout. Ať se jedná o lyžování, hrad Kašperk, Kašperské hory celkově nebo jen o historické jádro města.

Na jihovýchodním okraji města se nachází lyžařský areál. Prošel nedávno celkovou a velmi nákladnou modernizací. Jedná se přímo o rodinný areál. Jsou zde tři sjezdové trati o mírné obtížnosti. Sjezdovky jsou uměle zasněžovány a tak nedostatek sněhu není rozhodně žádným problémem. Můžete si zde zalyžovat i ve večerních hodinách, kdy zde probíhá velmi oblíbené noční a večerní lyžování. V areálu nechybí ani snowpark. Zkuste zajímavou atrakci snowtubing. Kompletní zázemí pro lyžaře je nutností a občerstvení není také nikde daleko.

Běžecké okruhy v Kašperských horách nabízejí až 40 kilometrů dlouhé tratě. Nádherná příroda, malebné výhledy nad údolím Otavy a vcelku ani přelidněné tratě.

V létě si zde najdete mnoho aktivit ve formě cykloturistiky nebo turistiky klasické, je zde i mnoho kulturních programů, výlety na hrad Kašperk nebo do nedalekého okolí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno