Lyžařské středisko Fichtelberg

Lyžařské středisko Fichtelberg
Lyžařské středisko Fichtelbergabejorro34 / Foter

Statisticky jedno z 10 nejoblíbenějších lyžařských středisek se nachází v Krušných horách na německé straně. Je součástí lyžařského regionu Fichtelberg – Klínovec. Leží v nadmořské výšce 1215 metrů, což dělá z místa výborný tip na zimní dovolenou. Vrchol je zároveň také nejvyšší horou země Sasko a dále také německé části Krušných hor. Díky dvé skvělé poloze je velice oblíbeným lyžařským střediskem.

Historie hory Fichtelberg sahá až do roku 1888. Tehdy byla vystavěna první horská chata.Otevřena byla 21.července roku 1889. Za 10 let svého působení musela být rozšířena. Stala se terčem mnoha turistů a tak i velice oblíbeným místem pro dovolené. S rozvojem byla spojená také výstavba lanovky roku 1924.

Hora zvaná Fichtelberg má ale také další nej. Na samém vrcholku se totiž rozkládá nejvýše položené město Oberwiesenthal. Jihovýchodně od vrcholu bychom našli známou českou horu s lyžařským střediskem – Klínovec. Na vrcholku Fichtelbergu můžete ale prožít také jiné než sportovní zážitky. Máte možnost si zde vyšlápnout na 31 metrů vysokou rozhlednu, která se zde tyčí do výšky společně s meteorologickou stanicí.

Lyžařské středisko FichtelbergLyžařské středisko Fichtelberg
Meyer Felix / Foter

V lyžařském středisku najdete až 13 kilometrů sjezdových tratí. Ty se většinou pohybují v lehké až střední obtížnosti. Pokud tedy plánujete dovolenou s dětmi, místo je vhodné. Areál ale také nabízí skvělé služby. Nahoru lyžaře vyveze 1 kabinková lanovka, 3 sedačkové lanovky, 11 vleků, tedy kotvových a talířových. Celkem tedy můžete využít 15 vleků. Vcelku vysoký počet přepravních systémů zajišťuje plynulý přesun. Pokud budete chtít vplavit do žil trochu adrenalinu a zažít něco nevšedního, určitě navštivte funpark, halfpipe a nebo tréningovou sjezdovku. Funpark už podle názvu zajišťuje lyžařům a snowboardistům zábavu. Naleznou zde totiž různé povrchové nerovnosti, hrbolky nebo skokánky. Halfpipe je vhodné především pro snowboardisty. Terén je vytvarovaný do písmene U. Pro zájemce je zde také půjčovna lyží, ski servis nebo bohaté občerstvení.

Pokud jste milovníci běžek, přijdete si zde na své. Můžete si vyjet na výlet po běžecké trati, která je umístěna v krásné horské přírodě. Cesty jsou pravidelně upravované. Dále se můžete napojit na tratě nedalekého lyžařského areálu Ochsenkopf. Dalším lákadlem je upravovaná sáňkařská dráha.

Oblast je skvělým typem na dovolenou také v horkých letních měsících. Krásná horská krajina turisty určitě uchvátí. V okolí je k dispozici spousta ubytování přes apartmány až po jednolůžkové malé pokojíčky. Místo je vhodné pro cyklistiku a turistiku. Díky poloze Fichtelbergu mohou turisté navštívit některé z českých měst, jako jsou Karlovy Vary, Boží Dar a další.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno