Milujete zimní sporty, především potom lyžování a snowboarding? Rádi byste poznali nejlepší lyžování Rakousko?

TesaPhotography / Pixabay

Pokud ano, ne vždy musíte dávat přednost tuzemským horám. Zvláště v posledních měsících, kdy zima ukázala, že nemusí být spojena s nijak zvlášť vysokou pokrývkou. Právě naopak. A to je důvod, proč vyhledávat lyžování v Alpách se skipasem. Zde totiž máte jistotu, že z hlediska množství sněhové pokrývky rozhodně zklamáni nebudete. Právě naopak. Sněhu je zde dost, což se samozřejmě výrazně pozitivně podepisuje na tom, že naplno využijete třeba i desítky kilometrů sjezdovek.

Zahraniční střediska jsou větší

Druhým důvodem, proč se vydat právě do zahraničí je to, že místní střediska jsou oproti těm tuzemským výrazně rozsáhlejší. Četné lanovky a vleky, desítky kilometrů sjezdovek, stejně jako tratě pro běžecké lyžování jsou jistotou, že zklamáni nebudete. Jedním z příkladů může být lyžování Itálie se skipasem, které i přes tento komfort nemusí vyjít dráž, než na některých tuzemských horách. Navíc stále ještě není pozdě vyrazit, díky čemuž stačí vybrat to správné středisko, kde budete již za pár hodin. Z výčtu těch nejlepších a nejzajímavějších rozhodně dominují lokality, jako třeba Livigno, Santa Caterina nebo Bormio. Stejně tak ale nadchne i oblast označovaná jako Dolomiti Superski.

Vyrazit lze i k našim jižním sousedům

Nemusí to být nutně jenom Itálie, jelikož stejně tak není problémem vyrazit třeba i do Rakouska. Zde nadchne hlavně celková dostupnost, ale i možnost užívat si sněhu doslova po celý rok, a to díky lyžováním na ledovcích. I ty lyžování Rakousko se skipasem může nabídnout tomu, kdo miluje zimní sporty a hledá možnosti právě v této zemi. A co je poslední důvod, který jsme ještě nezmínili? Je to samozřejmě možnost toho, užít si kvalitního, a přitom cenově dostupného ubytování třeba přímo pod samotnou stanicí lanovky, která vás vyveze vstříc skvělému lyžování.