flachau

Ski areál Flachau

Obec Flachau bychom našli v Rakousku. Jedna z nejoblíbenějších destinací k zimním radovánkám. V této krásné horské oblasti žije 2 600 stálých obyvatel. Místo leží přímo v srdci Sportwelt Amadé. Středisko se nachází ve Vysokých Taurech v rakouských Alpách. Flachau se tyčí do nadmořské výšky 2000 metrů nad mořem.

lyzovani-rakousko-flachauLyžařský areál Flachau se také proslavil díky Hermannu Maierovi. Známý Hermann Maeir je mistr světa a olympijský vítěz. Flachau je jako stvořené pro dovolené s rodinou. Díky své výhodné pozici a vysoké nadmořské výšce může Flachau nabídnout spoustu zajímavých atrakcí a především dostatek sněhové pokrývky. Další zajímavostí je konání každoročního světového poháru ve sjezdovém lyžování.

Rakouské lyžařské středisko Flachau disponuje dohromady 111 kilometry sjezdových tratí. Lyžařům jsou k dispozici všechny obtížnosti, rozhodně se nudit nebudete. Dá se říci, že Flachau je vhodná pro každého z nás. Možná se to zdá zvláštní, ale také v Rakousku se mohou úplní začátečníci naučit skvěle lyžovat. Nemusíte se také bát přiučit své ratolesti. Máte zde k dispozici celých 26 kilometrů sjezdových tratí modrých obtížností. Nejvíce je v lyžařském středisku středních obtížností, tedy červené barvy.

Turisté mohou využít 74 kilometrů sjezdových tratí červené barvy. Flachau ale myslel i na odvážlivce. Ti si zde sjedou 11 kilometrů nejstrmějších černých sjezdových tratí. Dlouhým sjezdovým tratím jsou ale také uzpůsobené vleky a lanovky. Komfort a pohodlí zajišťuje 6 kabinek, 16 lanovek a 19 vleků. Právě v lyžařském středisku Flachau jsou jedny z nejmodernějších lyžařských lanovek. Pokud jste příznivci nočního romantického lyžování, určitě využijte 1,5 kilometrů dlouhou sjezdovou trať k tomuto uzpůsobenou.

zima-ve-flachauVe Flachau ale turisté najdou také mnoho služeb. Je zde lyžařských škol. Můžete si užít sáňkování nebo bruslení. Nevšedním zážitkem může být jízda na saních tažených koňským spřežením. Pro milovníky běžeckých disciplín je v okolí Flachau k dispozici 80 kilometrů pravidelně upravovaných běžeckých tratí.

Oblast lyžařského střediska Flachau je také velice oblíbeným cílem letních dovolených. Horské prostředí nabízí spoustu různých aktivit. Můžete si rakouské Alpy projít na 150 kilometrech značených turistických tras. Dalším oblíbeným letním sportem je cyklistika. Cyklisté si mohou projet 30 kilometrů tras v krásných divokých horách a kouzelných údolíčkách.

Skvělou dovolenou zaručí i další aktivity, jako je jízda na koních, rybaření (rybářské vybavení vám zde půjčí) , tenis, plážový volejbal, minigolf, nejvyšší rakouská horolezecká stěna, hřiště na basketbal, plocha pro skate nebo 2 jezera s dětským hřištěm.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno