Lyžování ve Strážné

Obec Strážné se nachází v Krkonoších. Bezpochyby nejznámější a nejnavštěvovanější pohoří České republiky. Obec má skvělou polohu. Leží asi 4 kilometry od Vrchlabí. Blízké okolí Strážné tvoří Žalský hřbet nebo Liščí hora. Nadmořská výška obce se pohybuje okolo 800 metrů nad mořem. Krásnou podívanou je lom ve Strážné, který zahrnuje také vápencový lom.

Historie obce strážné se váže k 17. století. Tehdy ho založil hrabě z Pomořan. Tehdejší obyvatelstvo se živilo především chovem dobytka a prací v lese. V druhé polovině 17. a 18. století se pak v obci rozšířila výroba másla a oblíbený krkonošský bylinný sýr. K osadě se řadí ještě více menších obcí. Jsou to např. Hříbecí Boudy nebo Šestidomí.

Nyní je oblast využívána k zimním sportům. Nachází se zde ski areál. Terén je v areálu uzpůsoben opravdu každému. Méně zdatní lyžaři si mohou sjet modrou sjezdovou trať, tedy lehkou obtížnost. Pro zdatnější jsou k dispozici červené nebo černé sjezdovky. Jsou zde tedy 4 sjezdové tratě, které dohromady měří 1,85 kilometrů. Nahoru lyžaře vyvezou čtyři vleky. Ty mají kapacitu 3500 osob za hodinu. V nabídce je mnoho druhů jízdenek. Od celodenního až po celosezónní skipas, který je cenově velice výhodný. Jízdenky jsou vybaveny čipy. Další aktivitou a zábavou je oblíbený snowtubing. Dále můžete svou energii vybít na snowparku, který je osvětlený pro večerní jízdy. Také co se týče parkování, není tady žádný problém. Jsou k dispozici dvě parkoviště. Jsou sice placené, ale 24 hodin hlídané. Na své si zde přijde opravdu každý.

Pro milovníky běžeckých disciplín jsou zde připraveny trasy. Jízdou po krásných hřebenech se můžete dostat až na nejvyšší horu Krkonoš a České republiky Sněžku. Běžecké trasy začínají přímo v obci Strážné a napojují se na Krkonošskou magistrálu.

Aktivně můžete v oblasti vyžít i v letním období. Je zde mnoho značených cyklistických tras. Trasy jsou buď cyklistické, které vedou po pozemních komunikacích. Dále jsou výborně značené cykloturistické trasy, které vedou divočejším terénem. Pro odpočinek jsou jako stvořené útulné restaurace. Zajímavá mohou být také nedaleká města.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno